Paslaugos

 

Įstaigų personalo specialistai viešėjo Policijos departamente

2015-07-02

Valstybės tarnybos departamentas tęsia personalo specialistams skirtą renginių ciklą, kurio metu įstaigos dalijasi gerąja žmogiškųjų išteklių valdymo patirtimi. Šį kartą į svečius kolegas pasikvietė Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos.

Kaip kalbėjo policijos generalinio komisaro pavaduotojas Donatas Malaškevičius, kiekviena įstaiga, kiekviena sistema privalo nuolat keistis, nuolat tobulėti, nes kas nesikeičia, tas stovi vietoje, o to šiuolaikiniame pasaulyje negali sau leisti jokia organizacija, taip pat ir valstybinė.

Policijos departamento Personalo valdybos Mokymo skyriaus viršininkė Rima Narkevičienė pristatė policijos pareigūnų mokymo sistemą. „Dirbant policijoje mokymasis visą gyvenimą vyksta tikrąja šių žodžių prasme. Mat policijos veikla labai dinamiška, kompetencijų poreikis labai sparčiai kinta – turime labai greitai prisitaikyti prie pasikeitusių realijų“, – tvirtina R. Narkevičienė.

Rimantas Aranauskas, Policijos departamento Personalo valdybos Personalo valdymo skyriaus viršininkas papasakojo apie naujų policijos sistemos darbuotojų adaptacijos programą, kuri taikoma nuo 2011-ųjų. „Ši programa padeda mums pasiekti, kad naujas darbuotojas kuo greičiau įgytų darbui reikalingų žinių, įgūdžių, patirties. Taip pat ji padeda užtikrinti didesnį darbuotojų lojalumą įstaigai ir visai policijos sistemai, didesnę motyvaciją gerai dirbti“, – teigia jis.

Taip pat Personalo valdymo skyriaus viršininkas kolegoms pristatė pareigūnų metinio pokalbio su vadovu eigą, principus ir ypatumus.

Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis kalbėjo apie Policijos departamento vykdomą vidinę ir išorinę komunikaciją, kuri iš dalies prisidėjo prie to, kad per pastarąjį dešimtmetį pasitikėjimas policija padidėjo net 20 proc.

Valstybės tarnybos departamentas džiaugiasi personalo specialistų susidomėjimu kolegų patirtimi ir netrukus ketina pakviesti į dar vieną susitikimą. Apie tai bus paskelbta departamento interneto svetainėje ir informuota elektroniniu paštu. Kviečiame dalyvauti!