Paslaugos

 

Nuo 2016 m. sausio 1 d. keičiasi elektroninio parašo sertifikavimo tvarka

2015-12-11

Nuo 2016 m. sausio 1 d. keičiasi elektroninio parašo sertifikavimo tvarka – į asmens tapatybės korteles ir valstybės tarnautojo pažymėjimus bus įrašomi ne Gyventojų registro tarnybos, o Asmens dokumentų išrašymo centro sertifikatai. Visos institucijos, savo veikloje naudojančios elektroninį parašą (pvz., dokumentų valdymo sistemas ar viešųjų elektroninių paslaugų teikimo sistemas), yra raginamos peržiūrėti savo sistemų konfigūracijas, kad po 2016 m. sausio 1 d. būtų užtikrintas sklandus šių sistemų darbas.

Vykdant Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2015 m. liepos 29 d. nutarimo Nr. 770 „Dėl biudžetinės įstaigos Gyventojų registro tarnybos likvidavimo“ 1 punktą, Gyventojų registro tarnyba likviduojama, nutraukiant jos veiklą nuo 2016 m. sausio 1 d.

Gyventojų registro tarnybos iki šiol vykdomą sertifikavimo veiklą nuo kitų metų sausio 1 d. perims Asmens dokumentų išrašymo centras prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos – į asmens tapatybės korteles ir valstybės tarnautojo pažymėjimus bus įrašomi ne Gyventojų registro tarnybos, o Asmens dokumentų išrašymo centro sertifikatai.

Aktuali informacija apie Gyventojų registro tarnybos vykdytos sertifikavimo veiklos perdavimą Asmens dokumentų išrašymo centrui yra skelbiama ir atnaujinama interneto svetainėse: www.nsc.vrm.lt ir www.dokumentai.lt.

Svarbi informacija elektroninio parašo naudotojams taip pat pateikiama ir Vidaus reikalų ministerijos internetinėje svetainėje.