Paslaugos

 

Aptarti įstaigų vadovų atrankos iššūkiai

2016-11-28

Š. m. lapkričio 18 d. ir 25 d. Valstybės tarnybos departamente vyko konsultacijos-diskusijos su ministerijų personalo administravimo tarnybų vadovais ir specialistais dėl įstaigų vadovų atrankos.

Departamento specialistai apžvelgė 2016-aisiais vykusius įstaigų prie ministerijų vadovų konkursus, aptarti svarbiausi šių konkursų organizavimo, pretendentų pritraukimo, vertinimo ir kiti iššūkiai, dalytasi įžvalgomis, kaip profesionaliau ir kokybiškiau organizuoti konkursus, ką personalo specialistai, komisijų nariai gali padaryti geriau. Buvo kalbėta apie personalo specialistų vaidmens ir komisijų narių pasiruošimo svarbą, santykius su stebėtojais ir kt.

Nuo praėjusių metų lapkričio konkursai į įstaigų prie ministerijų vadovų ir ministerijų kanclerių pareigas vyksta Valstybės tarnybos departamente. Siekiant didesnio skaidrumo ir objektyvumo, konkurso komisiją sudaro ne tik konkursą organizuojančios įstaigos, bet ir departamento bei Ministro Pirmininko paskirti atstovai. Taip pat narius į komisiją gali deleguoti ir suinteresuotos nevyriausybinės organizacijos, veikiančios korupcijos prevencijos, žmogaus teisių, demokratijos plėtros, lygių galimybių srityse.