Paslaugos

 

Centralizavus konkursus į valstybės tarnybą – daugėja pretendentų

2019-05-17

Pasibaigus valstybės tarnautojų konkursams pagal iš dalies centralizuotą valstybės tarnautojų atrankos sistemą, Valstybės tarnybos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos vyksta karjeros valstybės tarnautojų konkursai ir atrankos.

Nuo metų pradžios, kai Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos pradėjo vykdyti centralizuotą valstybės tarnautojų atranką, paskelbti 509 valstybės ir pakaitinių valstybės tarnautojų konkursai, į kuriuos pateikta 3411 prašymų. Vidutiniškai į vieną valstybės tarnautojo konkursą yra pateikiami 6 pretendentų prašymai. Gegužės mėnesį paskelbti 152 konkursai ir atrankos į valstybės tarnybą.

Valstybės tarnautojų atrankų komisiją sudaro Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, į kurią įtraukiami ir įstaigų atstovai: 2 narius paskiria Valstybės tarnybos departamentas ir 1 narys yra deleguojamas įstaigos, į kurią paskelbtas konkursas.

Pretendentai į įstaigos vadovų pareigas užsiregistruoja ir turi dalyvauti kompleksiniame vertinime. Tuomet juos atrenka komisija, sudaryta iš 5 narių, kurių daugiau nei pusę yra iš Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos: 3 narius skiria Valstybės tarnybos departamentas ir 2 narius deleguoja įstaiga, į kurią paskelbtas konkursas. Kompleksiniame vertinime jau dalyvavo 37 pretendentai į įstaigų vadovų poziciją. Dar 22 pretendentai dalyvaus kompleksiniame vertinime artimiausiu metu.