Paslaugos

 

Elektroninės asmens bylos modulis pristatytas Policijos departamente

2018-06-28

Valstybės tarnybos departamento Registro ir informacinių sistemų skyriaus atstovai Policijos departamento Žmogiškųjų išteklių valdybos ir Policijos informacijos valdybos atstovams pristatė Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos Elektroninės asmens bylos modulį: jo paskirtį, naudą bei funkcines galimybes naudoti Policijos departamento žmogiškųjų išteklių valdymui.

Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos Elektroninės asmens bylos modulio tikslas – sumažinti įstaigose popierinių dokumentų apimtis, taip pat taupyti personalo specialistų, valstybės tarnautojų bei darbuotojų laiką.

Modulis padeda išvengti pakartotinio tos pačios informacijos teikimo valstybės tarnautojui ar darbuotojui pradedant eiti pareigas kitoje įstaigoje – įstaiga gali naudoti jau sukauptą Elektroninės asmens bylos modulyje informaciją apie asmenį, matyti tarnautojų ir darbuotojų dokumentų elektronines kopijas. Taip pat personalo specialistai gali rengti personalo tvarkymo dokumentus naudodami modulyje esančius daugiau kaip 70 dokumentų šablonų, į kuriuos automatiškai įkeliama tarnautojo ar darbuotojo informacija, esanti Valstybės tarnautojų registre ir Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje.

Susitikimo metu buvo pasidalyta gerąja praktika asmens duomenų kaupimo, saugojimo ir apdorojimo specializuotais žmogiškųjų išteklių valdymo IT įrankiais srityje.

Policijos departamento atstovai pristatė savo vidines personalo duomenų valdymo informacines sistemas bei jų funkcines galimybes – dirbančiųjų Savitarnos posistemį, atskirąją vadovų prieigą, galimybę stebėti bei planuoti darbuotojų atostogų grafikus. Taip pat buvo pristatytos kasmetinių atostogų suteikimo dirbantiesiems naujovės – šiame procese atsisakyta vidinių dokumentų, kasmetinės atostogos suteikiamos IT įrankiuose registruojamų ir kaupiamų duomenų pagrindu.