Paslaugos

 

Įstaigų vadovų kompleksinio vertinimo tvarka

2019-06-18

Kompleksinis vertinimas – tai viena iš įstaigų vadovų, priimamų konkurso būdu, konkurso dalių. Iki konkretaus vertinimo konkurso komisijoje jį atlieka 2 Valstybės tarnybos departamento ekspertai, turintys ilgametę vadovų atrankų vykdymo ir vertinimo patirtį valstybiniame ir verslo sektoriuose. Šis vertinimas yra privalomas. Pretendentams, kurie neatvyksta į šį vertinimą, įstaigų vadovų konkursuose dalyvauti nėra leidžiama.

Vertinimo tikslas – įvertinti pretendentų į įstaigos vadovo pareigas bendrąsias, vadybines ir lyderystės kompetencijas ir jų raišką, taikant įvairius vertinimo metodus ir standartizuotas vertinimo procedūras. Jo metu taikomas pusiau struktūruotas interviu ir 2 žodžiu ir/ar raštu atliekamos individualios praktinės užduotys. Žemiau pateiktos trys bendrosios ir trys vadybinės bei lyderystės kompetencijos, kurios vertinamos kompleksinio vertinimo metu.

Bendrosios kompetencijos:

•Analizė ir pagrindimas
•Organizuotumas
•Komunikacija

Vadybinės ir lyderystės kompetencijos:

•Strateginis požiūris
•Veiklos valdymas
•Lyderystė

Bendrosios ir vadybinės bei lyderystės kompetencijos išsamiau aprašytos Pretendentų į įstaigos vadovo, priimamo konkurso būdu, pareigas kompleksinio vertinimo organizavimo tvarkos apraše. Vykstančiuose įstaigų vadovų konkursuose kompleksinio vertinimo išvados papildo informaciją apie pretendentus ir leidžia komisijų nariams tikslingiau parinkti užduotis ir klausimus, kurie pretendentams pateikiami konkurso vertinimo komisijoje.

Nuo 2019 m. kovo 18 iki birželio 17 d. atlikti 62 kompleksiniai vertinimai ir dar 13 jų bus atlikta artimiausiu metu. Taip pat iki šiol įvyko 7 įstaigų vadovų konkursai ir dar 3 numatyti artimiausiu metu. Atliktos grįžtamojo ryšio apklausos duomenimis, kurią užpildė kompleksiniame vertinime dalyvavę pretendentai (iš viso 47 asmenys), šia procedūra patenkinti daugiau nei 63 procentai apklaustųjų. Kompleksinio vertinimo išvada konkurso komisijai ir į pareigas priimančiam asmeniui yra rekomendacinio pobūdžio. Ji galioja 3 metus.