Paslaugos

 

Konkursų į valstybės tarnybą dalyviai įvertino konkursų skaidrumą

2018-01-30

2017-ųjų antrąjį pusmetį Valstybės tarnybos departamentas atliko apklausą, kaip konkursų į valstybės tarnybą dalyviai vertina antrąjį konkurso etapą – pokalbį įstaigoje. Kaip parodė apklausos rezultatai, didžioji dalis konkursų dalyvių mano, kad konkursai, kuriuose jie dalyvavo, buvo nešališki ir sąžiningi.

Į Valstybės tarnybos departamento pateiktos anketos klausimus atsakė 634 respondentai. Iš jų 231 nurodė, kad konkursą laimėjo (43,5 proc.), o 300 – kad konkurso nelaimėjo (56,5 proc.).

Respondentų buvo klausiama, ar, jų nuomone, konkurso komisija buvo objektyvi. Net 73 proc. respondentų atsakė, kad konkurso komisija juos įvertino nešališkai.

Taip pat respondentų buvo prašoma įvertinti konkurso organizavimo skaidrumą. 72 proc. apklaustųjų mano, kad konkursas buvo organizuotas sąžiningai.

Asmenys, kurie nelaimėjo konkurso, pretendavo į vadovaujamąsias pareigas arba dalyvavo konkurse ne pirmą kartą, dažniau buvo linkę abejoti konkurso objektyvumu ir sąžiningumu.

Įdomu tai, kad nors konkrečių konkursų skaidrumas buvo įvertintas palankiai, bendras pasitikėjimas valstybės tarnybos konkursais yra gerokai mažesnis. Tik apie pusė respondentų (54 proc.) nurodė pasitikintys konkursų organizavimu įstaigose.