Paslaugos

 

Lietuva padeda modernizuoti Azerbaidžano valstybės tarnybą

2017-08-31

Azerbaidžane tęsiamas kartu su Lietuva įgyvendinamas ES Dvynių projektas „Parama vykdant valstybės tarnybos reformas Azerbaidžane“. Rugpjūčio pabaigoje Lietuvos specialistai surengė seminarą, skirtą valstybės tarnautojų atrankai.

Seminaro metu Lietuvos Valstybės tarnybos departamento ekspertai Azerbaidžano centrinių valdžios institucijų atstovams pristatė ES šalių valstybės tarnautojų atrankos sistemas, pirmiausiai Lietuvos, Belgijos ir Airijos. Taip pat pateikė rekomendacijas dėl Azerbaidžano atrankos į valstybės tarnybą sistemos tobulinimo.

Seminaro dalyviai diskutavo apie atrankos iššūkius, geriausius metodus, kompetencijų vertinimą atrenkant į tam tikras pozicijas.

Dvynių projektas Azerbaidžane pradėtas 2016 m. pabaigoje. Jo įgyvendinimui vadovauja Vyriausybės kanceliarija, o nuolatinį projekto patarėją į Azerbaidžaną deleguoja Valstybės tarnybos departamentas. Trečiasis projekto partneris – Europos socialinio fondo agentūra. Dvejų metų trukmės Dvynių projekto tikslas – padėti Azerbaidžanui vykdyti valstybės tarnybos reformą.