Paslaugos

 

Lietuvos institucijos dalysis patirtimi su Gruzija (Sakartvelu)

2018-07-24

Lietuvos institucijos ir vėl pasirinktos įgyvendinti dvejų metų trukmės Europos Sąjungos Dvynių programos projektą. Apie tai 2018 m. liepos 20 d. pranešė Europos Sąjungos delegacija Gruzijos sostinėje Tbilisyje.

Lietuvos projektinis pasiūlymas, kurį rengė Europos socialinio fondo agentūra (ESFA) kartu su Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, Valstybės tarnybos departamentu ir Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, šį kartą laimėjo prieš Vokietijos ir Estijos konsorciumo bei Suomijos pasiūlymą.

Projektas „Gruzijos Valstybės tarnybos biuro pajėgumų kūrimas valstybės tarnybos reformos įgyvendinimui“ prisidės prie tolimesnės Gruzijos profesionalios ir tvarios valstybės tarnybos sistemos plėtros. Įgyvendindami projektą, Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos, Valstybės tarnybos departamento, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos bei Europos socialinio fondo agentūros ekspertai turės galimybę perduoti Gruzijai gerąją Lietuvos patirtį valstybės tarnybos tobulinimo klausimais.

Laimėto projekto vertė – 1,2 mln. eurų. Projektas finansuojamas Europos Komisijos biudžeto lėšomis.

Tai jau šeštas Dvynių projektas Gruzijoje, kuriame dalyvauja Lietuva. Šiais metais Lietuva individualiai arba kaip projekto lyderė laimėjo 6 Dvynių projektus (po 2 Moldovoje ir Serbijoje ir po 1 Turkijoje ir Gruzijoje). Nuo 2004 m. Lietuva dalyvavo įgyvendinant arba tebevykdo 97 Dvynių projektus, kurių bendras biudžetas apie 90 mln. eurų.