Paslaugos

 

Primename, kad įstaigos ir tarnautojai gali naudotis tarnybinio kaitumo moduliu

2019-02-17

Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos primena, kad įstaigų ir valstybės tarnautojų patogumui Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje (VATIS) yra sukurtas tarnybinio kaitumo modulis.

Prieš skelbdamos konkursą į valstybės tarnybą, įstaigos turi galimybę šiame modulyje paskelbti informaciją apie įstaigos poreikį perkelti valstybės tarnautoją į laisvas pareigas šioje įstaigoje be konkurso – tarnybinio kaitumo būdu tiek pačioje įstaigoje, tiek iš kitos įstaigos. Taip pat jos gali kviesti užimti laisvas pareigas tarnybinio kaitumo būdu šiame modulyje savo norą pasinaudoti tarnybinio kaitumo galimybe išreiškusius valstybės tarnautojus ir tuos valstybės tarnautojus, kurie VATIS yra paskelbę atvirus CV.

Apie poreikį perkelti valstybės tarnautoją į laisvas valstybės tarnautojo pareigas įstaigos gali skelbti ir kituose informacijos šaltiniuose.

Tarnybinio kaitumo modulis sudaro galimybę įstaigoms ieškoti reikalingų kompetencijų, patirties turinčių valstybės tarnautojų pačios valstybės tarnybos viduje ir įdarbinti juos greitesniu keliu.

Valstybės tarnautojams tai taip pat puiki horizontaliosios karjeros be konkurso galimybė, leidžianti tobulėti, mokytis, įgyti įvairesnės patirties ir žinių.

Įstaigų siūlomas pareigas užimti tarnybinio kaitumo būdu, kurios šiuo metu skelbiamos VATIS tarnybinio kaitumo modulyje, galite peržiūrėti ČIA.

Atviri CV įstaigos duomenų tvarkytojams pasiekiami prisijungus prie Valstybės tarnautojų registro („Tarnybinis kaitumas“ à „CV paieška“).

Tarnautojai, kurie ieško tarnybinio kaitumo galimybių, gali užsiregistruoti ČIA (spausti „Valstybės tarnybos tarnybinis kaitumas“).