Paslaugos

 

Su savivaldybėmis diskutuota apie tarnautojų atranką

2017-06-15

Valstybės tarnybos departamentas birželio pradžioje surengė dvi konsultacijas-diskusijas Vilniaus ir Kauno apskričių savivaldybių žmogiškųjų išteklių specialistams „Pokalbis įstaigoje: iššūkiai ir galimybės“. Jų metu aptartas valstybės tarnautojų atrankos antrojo etapo – pokalbio įstaigoje – organizavimas: pasiruošimas, eiga, pokalbio vedimo ir kiti sunkumai, personalo padalinių atstovų vaidmuo komisijose.

Valstybės tarnybos departamente vyksta pretendentų į valstybės tarnybą atrankos pirmasis etapas – bendrųjų gebėjimų testavimas ir vadovavimo gebėjimų patikrinimas. Jo metu iš tolesnės atrankos eliminuojami būtiniausių gebėjimų nepademonstravę pretendentai. Taigi įstaigoms reikia iš likusiųjų atsirinkti tinkamiausius konkrečiai darbo vietai.

Valstybės tarnautojų atranka – ypač atsakingas darbas, nuo kurio sėkmės labai priklauso kiekvienos įstaigos veiklos, gyventojams teikiamų paslaugų kokybė. Tad Valstybės tarnybos departamentas ragina atrankos komisijos narius naudoti šiuolaikiškus atrankos įrankius, kurių dalis yra aprašyti departamento išleistame „Praktiniame vadove valstybės tarnautojų atrankos komisijoms“, tobulinti savo gebėjimus, konsultuotis su kolegomis ir Valstybės tarnybos departamentu – visada mielai pasidalysime savo žiniomis.