Paslaugos

 

Valstybės tarnybos departamentas tobulins VATIS

2018-11-30

Valstybės tarnybos departamentas įgyvendins ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamą projektą, kurio metu tobulins Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą (VATIS).

Projekto lėšomis VATIS bus papildyta ypač reikalinga nuotolinio mokymo platforma. Šiuo metu daugelis valstybės tarnautojams reikalingų mokymų programų organizuojamos tik Vilniuje ar Kaune, taigi kitų miestų tarnautojams yra mažiau prieinamos. Naudodamiesi šia platforma tarnautojai galės išklausyti mokymus tiesiai iš savo darbo vietos bet kuriuo metu, o įstaigos sutaupys nemažai lėšų.

VATIS yra sukaupta nemažai vertingų duomenų apie Lietuvos valstybės tarnautojus, tačiau ne visus juos galima efektyviai panaudoti. Taigi, ketinama sukurti įrankius, leisiančius ženkliai pagerinti tarnybinio kaitumo, karjeros, talentų identifikavimo bei ugdymo galimybes.

Projekto metu elektroninė personalo duomenų asmens byla bus papildyta naujomis unifikuotomis duomenų struktūromis ir dokumentų šablonais, kurie skirti informacijos apie turimas kompetencijas ir kvalifikaciją bei darbo patirtį apsikeitimui tarp įstaigų, bus įdiegti įrankiai, skirti analizuoti turimą informaciją apie tarnautojų kompetencijas bei kvalifikaciją. Taip pat sistema bus papildyta talentų identifikavimui reikalingomis standartizuotomis duomenų struktūromis ir procedūromis, leidžiančioms identifikuoti didelį potencialą bei reikalingų gebėjimų turinčius įstaigų tarnautojus, darbuotojus bei pretendentus jais tapti.

Taip pat sistemos atnaujinimai užtikrins sklandesnes, greitesnes, patogesnes delegavimo ir įsidarbinimo ES bei tarptautinėse institucijose procedūras. Bus sukurtos priemonės kokybiškai valdyti žmogiškuosius išteklius diplomatinėje tarnyboje.

Projektas finansuojamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 10 prioriteto „Visuomenės poreikius atitinkantis ir pažangus viešasis valdymas“ Nr. 10.1.5-ESFA-V-923 priemonę „Žmogiškųjų išteklių valdymo tobulinimas valstybinėje tarnyboje sisteminiu lygmeniu“.