Paslaugos

 

„Verslios Lietuvos“ sėkmę lemia tvirtas vertybinis pagrindas

2017-08-16Stiprios, darbuotojų įsisąmonintos, priimtos organizacijos vertybės padeda siekti geresnių rezultatų, gelbsti priimant sudėtingus sprendimus. Kaip kurti organizacijos vertybes puoselėjantį kolektyvą, pasakoja Simona Gailiūnaitė, „Verslios Lietuvos“ personalo vadovė.

Per 2016 m. suburtas verslo konsultantų tinklas, kuris suteikė 2194 konsultacijas, prisidėta kuriant 316 naujų verslų, Alytuje ir Šiauliuose įkurti verslo bendradarbiavimo centrai „Spiečius“, išsikeltas iššūkis tapti „vienu langeliu“ verslui, sukurtas užsienio startuolių traukos procesas „Startup Visa“, Lietuvos verslininkams surastas 1501 potencialus verslo partneris užsienyje. Tai tik dalis darbų, kuriais gali didžiuotis vos 50-ies žmonių „Verslios Lietuvos“ kolektyvas. Iš kur tiek idėjų, veržlumo, motyvacijos? „Iš meilės Lietuvai!“ – tvirtina Simona Gailiūnaitė, „Verslios Lietuvos“ personalo vadovė.

Organizaciją kuria ne strategijos, ne planai, ne teisės aktai, o žmonės. Nuo to, kokius žmones pritrauksi, kaip juos ugdysi, kaip jiems leisi skleistis, priklausys tai, kokia bus organizacija. Tai abipusis poveikis – organizacija pritraukia jos vertybes palaikančius žmones ir tie žmonės toliau formuoja organizaciją.

„Mūsų organizacijos viena didžiausių stiprybių – tvirtas vertybinis pagrindas. Tai ne lozungai, puošiantys sienas. Tai kasdienio darbo principai, – tvirtina S. Gailiūnaitė. – Tikriausiai visi mes atsiduriame situacijose, kai nėra vienareikšmiškai tobulo sprendimo ir reikia rinktis iš keleto galimų variantų. Kiekvienas jų su savo privalumais, kiekvienas su savo trūkumais, kiekvienas su savo pasekmėmis. Kaip pasirinkti? Tada klausiame savęs, kuris iš jų labiausiai atitinka mūsų organizacijos vertybes. Ir apsispręsti tampa lengviau. Ne tik apsispręsti, bet ir apginti savo pasirinkimą prieš kolegas, prieš aukštesnę valdžią. Šie aiškūs kriterijai – vertybės – palieka mažiau vietos abejonėms: visi supranta, kodėl pasirinkimas būtent toks.“

Visą straipsnį skaitykite „Valstybės tarnybos aktualijose“ (p. 21).

Valstybės tarnybos departamentas kviečia įstaigas dalyvauti projekte „Mokomės vieni iš kitų“ ir dalytis gerąja patirtimi. Turite ką papasakoti, kuo pasidžiaugti? Rašykite mums info@vtd.lt.