Paslaugos

 

VTD dalyvavo Rytų partnerystės šalims skirtame seminare

2016-11-16

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) atstovavo Lietuvai Gruzijos Valstybės tarnybos biuro kartu su NATO ir Gruzijos profesinės raidos programos atstovais organizuotuose seminaruose-diskusijose, skirtuose įvairiems valstybės tarnybos klausimams. Renginyje savo patirtimi kuriant ir tobulinant valstybės tarnybos sistemą dalijosi Rytų partnerystės šalys: Gruzija, Baltarusija, Moldova, Armėnija, Ukraina, Azerbaidžanas, Kazachstanas, taip pat Europos Sąjungos valstybės: Lenkija, Didžioji Britanija ir Lietuva.

VTD Žmogiškųjų išteklių plėtros skyriaus patarėja Skaidrė Katiliavienė seminaro dalyviams pristatė Lietuvos valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo sistemą ir jos praktinį taikymą, o Atrankų skyriaus vedėjas Arvydas Kazlauskas – Lietuvos valstybės tarnautojų atranką, taip pat konsultavo gruzinų atstovus, kaip pasiruošti ir įgyvendinti valstybės tarnautojų atrankos reformas Gruzijoje.

VTD yra nuolat kviečiamas į Rytų šalių programos renginius, susijusius su valstybės tarnyba. Ypač glaudžiai bendradarbiaujama su Gruzija, kuri aktyviai domisi Lietuvos patirtimi valstybės tarnybos modernizavimo srityje.