Paslaugos

 

VTD konsultavo Klaipėdos apskrities įstaigas apie tarnautojų atranką

2018-06-01

Valstybės tarnautojų atrankos efektyvumas – svarbus visos valstybės tarnybos veiklos kokybės veiksnys. Ir jis nemažai priklauso nuo atranką organizuojančių komisijų kompetencijos, profesionalumo, valstybės tarnautojų atranką reglamentuojančių teisės aktų išmanymo.

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) skiria nemažai dėmesio įstaigose naujus tarnautojus atrenkančių komisijų veiklos tobulinimui. Birželio 1 d. VTD specialistai lankėsi Klaipėdoje, kur Klaipėdos apskrities įstaigų personalo administravimo padalinių vadovams ir specialistams surengė konsultaciją-diskusiją apie valstybės tarnautojų atrankos antrojo etapo – pokalbio įstaigoje – organizavimą.

Šio susitikimo tikslas – efektyvinti komisijų darbą, stiprinti personalo specialistų kompetencijas, padrąsinti naudoti įvairius atrankos instrumentus. Pabrėžta, kad ne tik personalo specialistai, bet ir visi komisijos nariai turėtų ugdyti savo kompetencijas atrinkti tinkamus tarnautojus, domėtis personalo atrankos naujovėmis.

Įstaigų atstovai ne tik uždavinėjo klausimus VTD specialistams, pasakojo, su kokiais organizaciniais pokalbio vedimo sunkumais susiduria, bet ir dalijosi patirtimi, idėjomis, kaip tobulinti valstybės tarnautojų atranką.

Konsultacijoje dalyvavo Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Neringos miesto, Skuodo rajono personalo administravimo padalinių specialistai ir vadovai.

VTD tokias konsultacijas jau surengė Kauno, Vilniaus, Alytaus ir Marijampolės, Panevėžio ir Utenos apskričių savivaldos įstaigoms, o artimiausiu metu į konsultacijas atrankos tema pakvies įvairioms ministerijoms pavaldžias įstaigas.