Paslaugos

 

VTD konsultuoja: valstybės tarnautojų rezervas

2017-11-09

Valstybės tarnybos departamentas papildė dažniausiai užduodamų klausimų skiltį konsultacijomis apie valstybės tarnautojų rezervą (valstybės tarnautojo statuso atkūrimas ir kitų valstybės tarnautojų pareigų siūlymas). Kviečiame susipažinti!

1. Ar į valstybės tarnautojų rezervą patenkama automatiškai?

Į valstybės tarnautojų rezervą (statuso atkūrimo ir pareigų siūlymo garantijos) nepatenkama automatiškai. Asmuo, kuris turi teisę į Valstybės tarnybos įstatymo 16 straipsnio 2, 3 dalyse (valstybės tarnautojo statuso atkūrimas) ar 43 straipsnio 2, 3 dalyse (kitų valstybės tarnautojo pareigų siūlymas) nustatytą garantiją, turi su rašytiniu prašymu ir Valstybės tarnautojo statuso atkūrimo ir pareigų siūlymo buvusiam valstybės tarnautojui taisyklių 5 punkte nurodytais dokumentais kreiptis į Valstybės tarnybos departamentą dėl minėtos garantijos taikymo. Dokumentus galima pateikti atvykus į departamentą, paštu arba el. paštu.

2. Buvau karjeros valstybės tarnautojas, išėjau dirbti į privatųjį sektorių. Ar turiu teisę atkurti valstybės tarnautojo statusą?

Karjeros valstybės tarnautojo statuso atkūrimo garantijos taikymą reglamentuoja Valstybės tarnybos įstatymo 16 straipsnio 2 ir 3 dalys ir Valstybės tarnautojo statuso atkūrimo ir pareigų siūlymo buvusiam valstybės tarnautojui taisyklės.

Valstybės tarnybos įstatymo 16 straipsnio 2 ir 3 dalyse nurodyta, kas turi teisę į karjeros valstybės tarnautojo statuso atkūrimą, t. y., kokia sąlygas reikia atitikti, norint atkurti karjeros valstybės tarnautojo statusą.

Atsižvelgiant į tai, kad išėjimas į privatųjį sektorių savo noru nepakliūva į Valstybės tarnybos įstatymo 16 straipsnio 2 ir 3 dalyse nustatytas sąlygas, Jums nėra taikoma statuso atkūrimo garantija. Valstybės tarnautoju galėtumėte tapti Valstybės tarnybos įstatyme nustatyta konkurso tvarka.

Daugiau informacijos apie valstybės tarnautojo statuso atkūrimą ir kitų valstybės tarnautojo pareigų siūlymą rasite čia.