Paslaugos
Skelbimo nr.: | 103540 |
---|---|
Skelbimo data: | 2025-03-21 |
Skelbimas galioja iki: | 2025-04-04 (imtinai) |
Konkursą inicijuojanti įstaiga: | Viešoji įstaiga Respublikinė Klaipėdos ligoninė |
Konkursą organizuojanti įstaiga: | |
Pareigos: | Maisto tarnybos vadovas 1,0 etato krūviu |
Pareiginės algos koeficientas: | 0,00 |
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: | 0,00 |
Darbo vieta (miestas): | Palanga |
Informacija apie įstaigą: | Mėnesio atlyginimas nuo 2200,00 Eur Darbo vieta adresu Žvejų g. 1, Palanga |
Pareigybės aprašymas: | |
VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS RESPUBLIKINĖS KLAIPĖDOS LIGONINĖS PALANGOS REABILITACIJOS FILIALO „PUŠYNAS“ MAISTO TARNYBOS VADOVO PAREIGYBĖS APRAŠYMAS I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Į viešosios įstaigos Respublikinės Klaipėdos ligoninės Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos vadovo pareigas priimamas asmuo Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka turintis aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus ne žemesnes nei neuniversitetines (kolegines) studijas, arba jai lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją arba aukštesnįjį, arba iki 2009 m. įgytą aukštesnįjį, arba iki 1995 metų įgytą specialųjį vidurinį išsilavinimą, ne mažesnę kaip 1 metų patirtį viešo maitinimo organizavimo srityje, gerus darbo kompiuteriu įgūdžius, išmanantis su higiena ir sauga darbe susijusius norminius aktus, gebantis apdoroti ir susisteminti informaciją, turintis organizacinių ir bendravimo įgūdžių, atidus, proaktyvus ir kūrybiškas. 2. Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos vadovą (toliau – MT vadovas) konkurso būdu 5 metų kadencijai priima ir iš pareigų atleidžia VšĮ Respublikinės Klaipėdos ligoninės (toliau – įstaiga) direktorius, vadovaudamasis teisės aktų nustatyta tvarka. 3. MT vadovas savo darbe vadovaujasi Lietuvos Respublikos įstatymais, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimais, kitais teisės aktais, reglamentuojančiais maisto produktų tiekimą, maisto tvarkymo vietos įrengimą, maisto tvarkymą, maisto saugos bei pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose nustatytus reikalavimus, įstaigos įstatais, įstaigos direktoriaus įsakymais, įstaigoje galiojančia kolektyvine sutartimi, įstaigos darbo tvarkos taisyklėmis, įstaigos elgesio kodeksu, antikorupciniu elgesio kodeksu, įstaigos smurto ir priekabiavimo prevencijos politika, asmens duomenų tvarkymą reglamentuojančiais teisės aktais, oficialios informacijos teikimo žiniasklaidai ir kitiems informacijos skleidėjams tvarka, darbo saugos ir priešgaisrinės saugos taisyklių reikalavimais bei šios pareigybės aprašymu. 4. Metuose kartą MT vadovas tikrinasi sveikatą ir kartą per 5 metus išklauso higieninių įgūdžių kursus. 5. MT vadovas darbą atlieka savarankiškai ir pilnai atsako už jo pasekmes. 6. MT vadovo pavaldumas: 6.1. tiesioginis - Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ vadovui (toliau – tiesioginis vadovas); 6.2. funkcinis - VšĮ Respublikinės Klaipėdos ligoninės Maisto tarnybos vadovui (toliau – RKL MT vadovas). 7. MT vadovui pavaldūs Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos darbuotojai. II SKYRIUS KOMPETENCIJA 8. MT vadovas turi žinoti, mokėti ir išmanyti: 8.1. valstybinę kalbą; 8.2. darbuotojų saugos ir sveikatos, priešgaisrinės saugos, civilinės saugos, aplinkos apsaugos bei higienos ir sanitarijos reikalavimus; 8.3. Maisto tarnybos darbuotojų funkcijas ir atsakomybes; 8.4. galiojančią Lietuvos higienos normą HN „Maisto higiena“; 8.5. galiojančią Lietuvos higienos normą HN „Sveikatos priežiūros įstaigos. Įnfekcijų kontrolės reikalavimai“; 8.6. pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarką, patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, geros higienos praktikos taisykles viešojo maitinimo įmonėms; 8.7. dietetikos principus, dietinio maitinimo organizavimo tvarką, dietinio maisto gamybos technologiją ir maitinimosi higieną; 8.8. valgiaraščio sudarymo principus; 8.9. maisto gaminimo tecnologiją, patiekalų technologinių kortelių sudarymą ir patiekalų energetinių verčių paskaičiavimą; 8.10. visų maisto tarnyboje esančių įrengimų eksploatacines arba gamintojo rekomendacijas; 8.11. įstaigos turto apsaugos reikalavimus; 8.12. viešuosius pirkimus, jų vykdymo principus ir taisykles; 8.13. buhalterinės apskaitos ir atskaitomybės pagrindus; 8.14. bendravimo su kolegomis, klientais ir tiekėjais etiketą; 8.15. darbą kompiuteriu, programomis MS Office, įstaigoje naudojama finansinės apskaitos programa. III SKYRIUS PAREIGOS 9. MT vadovo pareigos ir funkcijos: 9.1. paskirstyti darbus, įgaliojimus ir atsakomybes Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos darbuotojams bei užtikrinti sklandų darbą; 9.2. paruošti filiale gaminamų patiekalų technologines korteles ir kontroliuoti, kad patiekalai būtų gaminami vadovaujantis jų aprašymais; 9.3. pagal esamas dietas ir patvirtintus perspektyvinio valgiaraščio planus organizuoti saugių ir kokybiškų patiekalų gamybą, užtikrinant savalaikį jų patiekimą pacientams; 9.4. organizuoti ir užtikrinti saugų ir kokybišką Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ kavinės darbą; 9.5. nustatyti kavinėje parduodamų prekių ir patiekalų kainas, įvertinus nustatytą prekybinį antkainį ir gaminamų patiekalų savikainą ir teikti jas tvirtinti įstaigos vadovui; 9.6. sudaryti, keisti ir plėsti gaminamų ir parduodamų patiekalų bei prekių asortimentą; 9.7. sistemingai analizuoti kokybinius veiklos rodiklius, sekti ir analizuoti mėnesinį lovadienio įkainį, apibendrinti rezultatus, priežastis ir teikti duomenis, administracijai pareikalavus; 9.8. vykdyti dietinių patiekalų gamybos patalpų, įrangos, inventoriaus, teritorijos higieninę-sanitarinę ir techninę priežiūrą, atliekų surinkimo ir išvežimo, maisto produktų sandėliavimo kontrolę; 9.9. užtikrinti racionalų maisto žaliavų bei produktų, inventoriaus, žmogiškųjų išteklių ir darbo laiko naudojimą; 9.10. Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnyboje diegti pažangius darbo metodus ir patiekalų gamybos technologijas; 9.11. derinant su RKL MT vadovu, inicijuoti viešuosius pirkimus pagal įstaigos direktoriaus įsakymu patvirtintą Pirkimų iniciatorių, mažos vertės pirkimų organizatorių ir už sutarties vykdymą atsakingų pareigybių sąrašą, pateikti įstaigos Viešųjų pirkimų skyriui reikalingą informaciją paslaugų ir prekių pirkimui, atlikti perkamų paslaugų bei prekių rinkos tyrimus; 9.12. užtikrinti, kad dirbant su kasos aparatu būtų laikomasi visų teisės aktų reikalavimų; 9.13. ugdyti pavaldžius darbuotojus, atsižvelgiant į įstaigos bei jų profesinio tobulėjimo poreikius, organizuoti reikiamus profesinio tobulėjimo ir kvalifikacijos kėlimo mokymus; 9.14. instruktuoti pavaldžius darbuotojus darbų saugos, priešgaisrinės ir civilinės saugos darbo vietoje klausimais, registruoti tai atitinkamos formos žurnaluose; 9.15. kontroliuoti Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos darbuotojų darbo tvarkos taisyklių, sanitarijos ir higienos, darbų saugos, priešgaisrinės saugos ir įrengimų eksploatacinių reikalavimų ir taisyklių laikymąsį; 9.16. užtikrinti Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos darbuotojų geros higienos praktikos taisyklių laikymąsi, savalaikį ir teisingą savikontrolės žurnalų pildymą; 9.17. kontroliuoti Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos darbuotojų darbo ir poilsio laiko režimą, sudaryti darbo ir atostogų grafikus, pildyti darbo laiko apskaitos žiniaraščius; 9.18. užtikrinti Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos darbuotojų darbo drausmę; 9.19. teikti RKL MT vadovui motyvuotus siūlymus dėl darbo procesų tobulinimo; 9.20. dalyvauti darbuotojų motyvavimo, skatinimo, darbo pareigų pažeidimo tyrimo procesuose; 9.21. rūpintis Palangos reabilitacijos filialo „Pušynas“ Maisto tarnybos ilgalaikio ir trumpalaikio turto apsauga; 9.22. periodiškai organizuoti pavaldžių darbuotojų susirinkimus, spręsti kylančias problemas ir konfliktines situacijas, užtikrinti darbingą ir kolegišką mikroklimatą; 9.23. derinant su RKL MT vadovu, ruošti ir naujinti pavaldžių darbuotojų pareigybių aprašymus; 9.24. domėtis teisės aktais bei jų pakeitimais, kurie tiesiogiai susiję su maitinimo bei darbo organizavimu gydymo istaigose, ir, vadovaujantis jais, koreguoti vidaus dokumentus; 9.25. nedelsiant informuoti tiesioginį ir RKL MT vadovą apie pastebėtus nekvalifikuotus darbuotojų veiksmus, grubumo su pacientais atvejus, darbo pareigų, darbo tvarkos taisyklių pažeidimus, neatvykimo į darbą ir kitus pažeidimus, mikrotraumas, nelaimingus atsitikimus ir kt.; 9.26. nedelsiant informuoti tiesioginį ir RKL MT vadovą atsiradus būtinybei atsitraukti nuo darbo dėl svarbių asmeninių priežasčių, negalint laiku atvykti ar visai negalint atvykti į darbą, nurodant atsitraukimo nuo darbo, vėlavimo ar neatvykimo į darbą priežastis; 9.27. pagal kompetenciją vykdyti kitas teisės aktų nustatytas funkcijas, tiesioginio vadovo, RKL MT vadovo, direktoriaus pavaduotojo (infrastruktūrai) ar įstaigos direktoriaus pavedimus darbo klausimais. IV SKYRIUS TEISĖS 10. MT vadovas turi teisę: 10.1. gauti darbui reikalingas priemones ir darbui būtiną informaciją; 10.2. teikti pasiūlymus dėl maisto ruošimo, darbo gerinimo ir naujovių taikymo darbe; 10.3. dalyvauti su darbo veikla susijusių organizacijų, asociacijų ir draugijų veikloje, pasitarimuose, seminaruose ir konferencijose; 10.4. reikalauti darbdavio užtikrinti optimalias darbo sąlygas (patalpos, įrenginiai, higieninės sąlygos, apsaugos priemonės, aparatūros priežiūra bei jos atnaujinimas); 10.5. tobulinti profesinę kvalifikaciją Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka; 10.6. turi ir kitų teisių, nustatytų kitų Lietuvos Respublikos teisės aktų. V SKYRIUS ATSAKOMYBĖ 11. MT vadovas atsako už: 11.1. pareigų, numatytų šiame pareigybės aprašyme, netinkamą vykdymą ar nevykdymą; 11.2. už gaminių, medžiagų ir produktų grobstymą bei vagystes; 11.3. Lietuvos Respublikos įstatymų, nutarimų, Sveikatos apsaugos ministro įsakymų ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių maisto produktų tiekimą, maisto tvarkymo vietos įrengimą, maisto tvarkymą, maisto saugos bei pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose nustatytų reikalavimų nesilaikymą; 11.4. savo kompetencijos ribose atsako už savo darbo rezultatus ir jų kokybę, aplaidumą darbe, netinkamą jam priskirtų pareigų vykdymą ar nevykdymą, etikos ir deontologijos reikalavimų pažeidimą, taip pat pareigų viršijimą ir / ar piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka; 11.5. konfidencialios informacijos, darbuotojų asmens duomenų bei kitų tarnybinių paslapčių atskleidimą; 11.6. neteisingų, melagingų statistikos, privalomųjų atskaitomybės duomenų ir kitos informacijos teikimą; 11.7. žalą, padarytą įstaigai, dėl savo kaltės ar neatsargumo; 11.8. įstaigoje galiojančių darbo tvarkos taisyklių, vidaus tvarkos taisyklių, elgesio kodekso, antikorupciniu elgesio kodekso, įstaigos smurto ir priekabiavimo prevencijos politikos, asmens duomenų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų, oficialios informacijos teikimo žiniasklaidai ir kitiems informacijos skleidėjams tvarkos, darbo saugos ir priešgaisrinės saugos taisyklių reikalavimų bei kitų lokalinių teisės aktų pažeidimus; 11.9. savo veiksmus, profesines klaidas, aplaidumą, netinkamą jam priklausančių funkcijų vykdymą bei kompetencijos pažeidimus, padarytą žalą įstaigai gali būti traukiamas administracinėn, materialinėn ar baudžiamojon atsakomybėn Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka. ________________________ |
|
Dokumentų pateikimo būdas: | Konkursas pasibaigęs, dokumentai nepriimami |
Pareigos: | |
---|---|
Vardas, Pavardė: | |
Telefonas: | - |
El. paštas: | |
Adresas: | Klaipėdos m. sav. Klaipėdos m. S. Nėries g. 3 |
Nėra diskusijų
Viešojo valdymo agentūros metodinė konsultacija valstybės tarnybos klausimais Varėnoje Viešojo valdymo agentūros metodinė konsultacija valstybės tarnybos klausimais (KEIČIASI LAIKAS) Asmenų, įtrauktų į aukštesniųjų vadovų rezervą, apklausa Komisijos narių, dalyvavusių VVA organizuotuose konkursuose į vadovaujamąsias pareigas, apklausa