Paslaugos

 

Ateinančią savaitę Valstybės tarnybos departamentas organizuos 30 nuotolinių konkursų ir atrankų

2019-12-13

Planuojama, jog kitą savaitę Valstybės tarnybos departamente prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos vyks 30 nuotolinių konkursų ir atrankų, kurie bus organizuojami pasitelkiant telekomunikacijų galinius įrenginius. Tai sudaro 39,5 procento visų tą savaitę vykstančių konkursų ir atrankų į valstybės tarnautojų pareigas.

Ateinančią savaitę daugiausiai nuotolinių konkurų ir atrankų vyks į Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Šiaulių, Mažeikių, Utenos ir Alytaus skyrius – 6, Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ir darbo ministerijos Kauno klientų aptarnavimo departamentą (pirmąjį ir trečiąjį skyrius) – 3, Šiaulių miesto savivaldybę ir jos administraciją – 2, Marijampolės ir Tauragės apylinkės teismus – po 2.

Apskritai nuotoliniu būdu vykdomi konkursai ir atrankos sudaro daugiau nei 20 procentų visų šiuo metu vykdomų konkursų ir atrankų į valstybės tarnautojų pareigas. Valstybės tarnybos departamentas siekia, jog įstaigos, kurios teikia prašymus organizuoti konkursus ir atrankas į valstybės tarnautojų pareigas, aktyviai naudotų naujausias skaitmenines technologijas ir suteiktų galimybes pretendentams konkursuose ir atrankose dalyvauti nuotoliniu būdu. Nuolatos atnaujinamas įstaigų, kurios turi techinę įrangą ir gali vykdyti konkursus ir atrankas į valstybės tarnautojų pareigas pasitelkdamos telekomunikacijų galinius įrenginius – pateikiamas čia.