Paslaugos

 

Atnaujinami gyvi valstybės tarnautojų konkursai

2020-06-04

„Artimiausiu metu gyvai planuojame rengti konkursus, kuriuose daug pretendentų ir konkursas vyksta dviem etapais, taikant testus. Duodant testus nuotoliniu būdu, būtų sudėtinga užtikrinti jų konfidencialumą. Taip pat gyvai vyks įstaigų vadovų konkursai. Gyvų konkursų iš pradžių nebus daug, nes didesniam žmonių skaičiui savo patalpose negalėtume užtikrinti pakankamo saugumo. Gerėjant situacijai dėl COVID-19, augs ir gyvų konkursų skaičius“, – komentuoja Valstybės tarnybos departamento direktorius Gediminas Miškinis.

Rengiant konkursus Valstybės tarnybos departamente bus griežtai laikomasi visų saugumo reikalavimų: išlaikomas 2 metrų atstumas tarp žmonių, dezinfekuojamos patalpos, dėvimos kaukės, pretendentai bus prašomi atvykti tiksliai nurodytu laiku, kad vienu metu koridoriuje nesibūriuotų per daug žmonių, į patalpas nebus įleidžiami karščiuojantys asmenys. Daugiau apie saugumo reikalavimus konkursų dalyviams rasite ČIA.

Valstybės tarnybos departamentas labai prašo pretendentų, planuojančių neatvykti į konkursą, atsiimti savo prašymą arba informuoti departamento specialistus. Taip konkursai vyks kur kas greičiau ir efektyviau.

Pasak G. Miškinio, nuotolinė atranka departamento specialistams nebuvo didelis iššūkis. Konkursų komisijose nuotoliniu būdu jie dalyvauja nuo 2019 m. – iki karantino taip vykdavo apie 25 proc. konkursų. Tad ši patirtis labai pravertė karantino laikotarpiu. Valstybės ir savivaldybių įstaigos bei pretendentai taip pat labai greitai prisitaikė prie pasikeitusios situacijos ir konkursų organizavimas karantino sąlygomis vyko be didesnių pauzių. Nuo karantino paskelbimo kovo 16 d. buvo surengti 257 nuotoliniai konkursai į valstybės tarnybą.

„Balandžio viduryje įvyko virtuali Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) sesija, kurioje dalyvavo 34 šalys, tokios kaip JAV, Japonija, Australija, Švedija, Vokietija, Suomija ir kt. Paaiškėjo, kad Lietuva – bene vienintelė EBPO šalis, karantino metu 100 proc. valstybės tarnautojų konkursų organizavusi nuotoliniu būdu“, – teigia Valstybės tarnybos departamento direktorius.