Paslaugos

 

Įstaigos raginamos atidžiau pildyti Valstybės tarnautojų registrą

2018-04-05

Valstybės tarnybos departamentas ragina valstybės ir savivaldybių įstaigas atidžiau suvedinėti duomenis į Valstybės tarnautojų registrą. Šiose sistemose kaupiami duomenys yra svarbūs įstaigoms bei visos valstybės mastu priimant sprendimus dėl žmogiškųjų išteklių valdymo valstybės tarnyboje, jų pagrindu veikia ir Valstybės tarnybos valdymo informacinė sistema, jie reikalingi prognozuojant darbo užmokesčio fondą, atliekant auditus.

Taip pat šie duomenys automatiškai skelbiami valstybės tarnybos statistikos portale, taigi jų tikslumas yra įstaigų veiklos skaidrumo sąlyga, nuo ko priklauso visuomenės pasitikėjimas jomis.

Valstybės tarnybos departamentas 2017 m. patikrino 39 įstaigas, ar jos į Valstybės tarnautojų registrą yra suvedusios visus būtinus duomenis apie savo darbuotojus, ar registre esantys duomenys sutampa su personalo valdymo dokumentais. Net 32 įstaigose iš patikrintųjų buvo rasta trūkumų. Įstaigos apie tai buvo informuotos ir beveik visos trūkumus sėkmingai pašalino.

Jei turite klausimų dėl Valstybės tarnautojų registro ir Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos pildymo, maloniai prašome kreiptis į Valstybės tarnybos departamentą konsultacijų telefonu +370 5 205 48 80 (po signalo spausti 7).