Paslaugos

 

Konkursai į valstybės tarnybą vyks greičiau

2020-07-29

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pasiūlymui trumpinti procedūrų terminus, susijusius su konkursų į valstybės tarnybą organizavimu.

„Šis pakeitimas leis sutrumpinti konkurso eigą, o įstaiga greičiau turės naują darbuotoją. Matome, kad, įvykus pokyčiams ir prasidėjus centralizuotoms atrankoms, yra tobulintinų sričių, ir viena iš jų – terminų trumpinimas“, – kalbėjo vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Vyriausybei pritarus, bus trumpinami šie atrankos procedūriniai terminai: Valstybės tarnybos departamentas pareigybės aprašymo atitiktį reikalavimams turės patikrinti per 5 darbo dienas, šiuo metu tam skiriama 10 darbo dienų.

Bene labiausiai trumpinamas konkurso paskelbimo terminas, Valstybės tarnybos departamentui nustatoma pareiga paskelbti konkursą per 5 darbo dienas (vietoj 20 darbo dienų) nuo tinkamai parengto pareigybės aprašymo gavimo dienos.

Trumpėja ir pretendentų informavimo apie konkurso posėdį terminas – iki 3 darbo dienų (vietoj 5 darbo dienų). Taip pat numatoma, kad namų darbų užduotis turi būti pateikta ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas (vietoj 5 darbo dienų) iki vertinimo komisijoje pradžios.

Siekiant didesnio konkursų skaidrumo, nustatoma kompetencijų vertinimo skalė.

Šie pakeitimai turėtų įsigalioti 2020 m. rugsėjo 1 d.

Liepos 28 d. duomenimis, nuo 2019 m. sausio 1 d. įsigaliojus centralizuotai valstybės tarnautojų atrankos sistemai, Valstybės tarnybos departamentas paskelbė 4 700 konkursų, iš viso gauta daugiau nei 40 tūkst. prašymų dalyvauti konkursuose į valstybės tarnybą. 25 proc. konkursų vyko nuotoliniu būdu, o karantino laikotarpiu buvo vykdomi tik nuotoliniai konkursai.