Paslaugos

 

Konkurse į Klaipėdos savivaldybės administracijos Socialinių išmokų poskyrio vyriausiojo specialisto pareigas net 55 pretendentų prašymai

2019-11-07

Į Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių išmokų poskyrio vyresniojo specialisto konkursą buvo pateikti 55 pretendentų prašymai. Dėl tokio didelio pretendentų prašymų skaičiaus buvo suformuota didesnė nei įprasta vertinimo komisija, kurią sudarė 3 Valstybės tarnybos departamento ir 2 Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atstovai.

Kadangi į konkursą atvyko 31 pretendentas – konkursas buvo vykdomas dviem etapais. Iš pradžių pretendentai turėjo atlikti testą. Antrame etape vyko interviu su pretendentais, kurie geriausiai atliko testą. Po interviu išrinktas konkurso nugalėtojas.

Planuojama, jog šią savaitę Valstybės tarnybos departamente vyks 21 nuotolinis konkursas ir atranka, kurie bus organizuojami pasitelkiant telekomunikacijų galinius įrenginius. Tai sudaro trečdalį visų šią savaitę vykstančių konkursų ir atrankų. Apskritai nuotoliniu būdu vykdomi konkursai ir atrankos sudaro daugiau nei 20 procentų visų šiuo metu vykdomų konkursų ir atrankų į valstybės tarnautojų pareigas.

Valstybės tarnybos departamentas siekia, jog įstaigos, kurios teikia prašymus organizuoti konkursus ir atrankas į valstybės tarnautojų pareigas, aktyviai naudotų naujausias skaitmenines technologijas ir suteiktų galimybes pretendentams konkursuose ir atrankose dalyvauti nuotoliniu būdu.