Paslaugos

 

Kviečiame skaityti naujienlaiškį apie pretendentų į valstybės tarnautojų konkursus ir atrankas pritraukimą

2020-10-30

Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos specialistai parengė naujienlaiškį valstybės ir savivaldybių įstaigoms apie pretendentų į valstybės tarnautojų konkursus ir atrankas pritraukimą. Kviečiame skaityti!

Vienas iš didžiausių šiuo metu centralizuotos atrankos iššūkių – tinkamų kandidatų į valstybės tarnybą pritraukimas. Ne paslaptis, kad didelė konkursų ir atrankų dalis neįvyksta – tenka juos skelbti pakartotinai. O tai reiškia, kad įstaigoms tenka ilgiau laukti reikalingų valstybės tarnautojų. Todėl labai svarbu rūpintis pretendentų pritraukimu.

Siekdamas didinti informacijos apie laisvas darbo vietas valstybės tarnyboje sklaidą, Valstybės tarnybos departamentas bendradarbiauja su didžiausiais darbo skelbimų portalais – neseniai su jais pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas. Informaciją apie įsidarbinimo valstybės tarnyboje galimybes, darbo valstybės tarnyboje privalumus, atrankos procesą skelbiame savo „Linkedin“ paskyroje, spaudoje, bendradarbiaujame su aukštosiomis mokyklomis – taip rūpinamės pretendentų pritraukimu į valstybės tarnybą bendrai. O kiekvienos įstaigos pareiga – rūpintis pretendentų pritraukimu į konkretų savo paskelbtą konkursą ar atranką.

Pateikiame keletą patarimų, ką įstaigos galėtų padaryti, kad jų konkursai ir atrankos neliktų nepastebėti ir sulauktų kuo daugiau talentingų, motyvuotų pretendentų.

Naujienlaiškį apie pretendentų į valstybės tarnautojų konkursus ir atrankas pritraukimą rasite ČIA.