Paslaugos

 

Rumunijos Vyriausybės institucijų delegacija supažindinta su pažanga Lietuvos valstybės tarnyboje

2019-11-07

Vidaus reikalų ministerijoje lankėsi Rumunijos Vyriausybės institucijų delegacija. Delegacijos vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos valstybės tarnyba ir jos reforma bei pasiekta pažanga šioje srityje.

„Dalinimasis patirtimi yra geriausias būdas mokytis vieniems iš kitų bei atrasti naujas galimybes, kaip siekti dar didesnio efektyvumo valstybės tarnyboje“, – teigė vidaus reikalų viceministrė Beata Maliušickaja.

Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Atrankų skyriaus vyriausiasis specialistas Renatas Sriubas pristatė Centralizuotą valstybės tarnautojų atranką Lietuvoje, atsakė į Rumunijos atstovų klausimus. Susitikime taip pat dalyvavo ir gerąja patirtimi valstybės tarnautojų atrankos srityje dalijosi Atrankų skyriaus vedėja Rasa Tumėnė ir šio skyriaus patarėjas Arvydas Kazlauskas.

Vidaus reikalų ministerijos ir Informatikos ir ryšių departamento atstovai savo pranešimuose aptarė valstybės tarnautojų karjeros, darbo užmokesčio ir socialinių garantijų, įdarbinimo viešojo administravimo institucijose klausimus. Taip pat kalbėta apie Lietuvos valstybės tarnybos reformą ir su ja susijusius pokyčius, žmogiškųjų išteklių valdymo informacines sistemas.

Rumunijos delegacija Lietuvoje lankosi pagal projektą „Unitarinės žmogiškųjų išteklių valdymo sistemos plėtra Rumunijos viešajame administravime".