Paslaugos

 

Sukurtas atrankos į valstybės tarnybą vertinimo įrankis

2017-09-27

Valstybės tarnybos departamentas sukūrė atrankos į valstybės tarnybą efektyvumo vertinimo įrankį – Atrankos į valstybės tarnautojo pareigas rodiklių skaičiavimo aprašą. Šis įrankis padės sistemingai analizuoti ir vertinti valstybės tarnautojų atrankos procesą, pamatyti stipriąsias ir tobulintinas šio proceso vietas bei priimti duomenimis pagrįstus sprendimus dėl jo tobulinimo.

Apraše nustatyti 36 atrankos rodikliai, kuriuos naudodami Valstybės tarnybos departamento specialistai stebės atrankos į karjeros valstybės tarnautojų ir įstaigų vadovų pareigas tendencijas bei galės lyginti jas su verslo sektoriaus darbuotojų atrankos tendencijomis, vertins atrankos kokybę ir efektyvumą. Bus renkami duomenys apie pretendentų pritraukimą, atskirų konkurso būdu vykdomos atrankos etapų trukmę, priimtų į pareigas valstybės tarnautojų kaitą, pretendentų pasitenkinimą atrankos procesu bei kt.

Duomenys rodiklių nustatymui bus renkami iš Valstybės tarnautojų registro, Valstybės tarnybos informacinės sistemos, taip pat apklausų būdu.

Atrankos į valstybės tarnautojo pareigas rodiklių skaičiavimo aprašą rasite čia.