Paslaugos

 

Valstybės tarnautojų konkursuose ir atrankose bus taikomi nuotoliniai testai

2021-03-31

Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos centralizuotai organizuojamuose nuotoliniuose konkursuose ir atrankose pradeda taikyti nuotolinius testus.

Nuo šiol kartu su informacija apie paskirtą konkurso ar atrankos laiką pretendentai gali gauti žinutę į asmeninę paskyrą Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos (VATIS) savitarnos modulyje, kad konkurso ar atrankos metu gali būti taikomas nuotolinis testas.

Gauta žinutė nereiškia, kad testas būtinai bus. Jei į vertinimą komisijoje prisijungs mažiau pretendentų nei planuota, komisija gali priimti sprendimą netaikyti testo. Todėl Valstybės tarnybos departamentas prašo pretendentų, nusprendusių nebedalyvauti konkurse ar atrankoje, kuo skubiau atsiimti prašymus – tai užtikrintų sklandesnį jų organizavimą.

Pretendentams patiems į testą registruotis nereikia, juos užregistruos Valstybės tarnybos departamentas ir iki vertinimo komisijoje pradžios atsiųs žinutę į VATIS paskyrą su prisijungimo prie testo nuoroda ir unikaliu prisijungimo kodu.

Prisijungus prie vertinimo komisijoje, komisijos nariai paaiškins, kaip laikyti testą. Visgi pretendentams labai svarbu susipažinti su atsiųsta testo laikymo atmintine.

Nuotoliniai testai konkurso ar atrankos komisijos sprendimu gali būti taikomi nuotoliniuose konkursuose ir atrankose, kuriuose dalyvauja didelis pretendentų skaičius. Testą išlaikę pretendentai bus kviečiami prisijungti prie antrojo konkurso ar atrankos etapo. Jo rezultatai galutiniam komisijos vertinimui įtakos neturės: jo tikslas – atrinkti pretendentus į antrąjį konkurso ar atrankos etapą – interviu.

Testas galios tik konkrečiam konkursui ar atrankai.

SVARBU:

Nuotolinio testavimo tikslas – trumpinti atrankos į valstybės tarnybą trukmę. Taikant testą konkursus ir atrankas, kuriuose yra daug pretendentų, bus galima suorganizuoti per vieną dieną. Šiuo metu, kai atrankoje taikomas tik interviu metodas, tokie konkursai ir atrankos trunka 2–3 dienas.