Paslaugos

 

Valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimui naudokite elektronines priemones!

2018-01-09

Valstybės tarnybos departamentas primena, kad nuo sausio 1 d. vyksta kasmetinis valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimas. Kviečiame jam naudoti Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos funkcionalumus.

Didžioji dalis valstybės tarnybos personalo valdymo procesų perkelti į elektroninę erdvę. Kai kurie iš jų šiuo metu vyksta tik el. būdu, pavyzdžiui, tarnautojų atrankos procedūros (prašymų dalyvauti konkurse ir kitų atrankai reikalingų dokumentų teikimas, registravimasis į bendrųjų gebėjimų bei vadovavimo gebėjimų patikrinimą ir kt.). Kai kurie procesai vyksta pasirinktinai arba per Valstybės tarnybos valdymo sistemą, arba popieriniu būdu.

Valstybės tarnybos departamentas ragina naudotis savo sukurtais instrumentais ir kuo daugiau personalo valdymo procesų, tarp jų ir tarnautojų veiklos vertinimą, perkelti į el. erdvę – tai naudinga ir vertinimą atliekantiems vadovams, ir personalo specialistams, ir patiems vertinamiems tarnautojams.

Vadovams šis funkcionalumas padeda vertinimą atlikti lengviau ir greičiau, juo paprasta naudotis, jis padeda išvengti vertinimo įforminimo klaidų. Patrauklu tai, kad vadovai visų savo pavaldžių tarnautojų vertinimo dokumentus turi po ranka, gali bet kada juos peržiūrėti, jais remiantis priimti sprendimus dėl tarnautojų kompetencijų tobulinimo, mokymo poreikio, karjeros.

Personalo specialistams svarbu tai, kad jie realiuoju laiku mato, kaip įstaigos padaliniuose vyksta vertinimas, jei reikia, paraginti vėluojančius vadovus. Taip pat jie gali peržiūrėti sistemoje jau esančius vertinimo dokumentus, jei reikia, pakonsultuoti vadovus dėl tolesnių vertinimų.

Tarnautojams patogu, kad sistemoje jie mato ne tik vertinimo išvadą (kaip yra vertinant ne per sistemą), o ir kvalifikacijos vertinimo anketą, kuri gali padėti jiems apsispręsti dėl savo mokymo poreikių, tolesnės karjeros. Ši informacija, kaip ir kita sistemoje sukaupta informacija apie tarnautojus, „keliauja“ paskui juos iš įstaigos į įstaigą, tarnautojai gali ją bet kada peržiūrėti, palyginti skirtingų metų vertinimo rezultatus.

Taip pat skaitykite:

Rekomendacijas dėl valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo

10 dažniausiai užduodamų klausimų apie tarnautojų veiklos vertinimą