Paslaugos

 

Valstybės tarnybos departamente įvyko susitikimas su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovu

2019-11-08

Šių metų lapkričio 6 dieną įvyko Valstybės tarnybos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos vadovybės susitikimas su Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (toliau - VTEK) vadovu. Susitikime taip pat dalyvavo Informatikos ir ryšių departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos atstovas, kiti VTEK ir Valstybės tarnybos departamento darbuotojai.
Susitikimo metu su VTEK atstovais buvo aptarti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo taikymo aspektai Valstybės tarnybos departamentui organizuojant centralizuotas atrankas ir konkursus į valstybės tarnautojų pareigas. Atskiras dėmesys buvo skirtas nusišalinimo instituto taikymui organizuojant konkursų ir atrankų komisijų darbą. Susitikime taip pat aptartos valstybės tarnybos valdymo informacinių bazių ir kuriamo Privačių interesų registro duomenų apsikeitimo ir kitos bendradarbiavimo galimybės.
VTEK šiuo metu kuria Privačių interesų registrą, kurio steigimas nustatytas Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo redakcijoje, kuri įsigalioja nuo 2020 metų sausio 1 dienos.