Paslaugos

 

Valstybės tarnybos departamento konsultacijoje Šiauliuose – beveik 100 dalyvių

2018-11-22

Lapkričio 21 d. Šiauliuose vyko Valstybės tarnybos departamento konsultacija, į kurią susirinko bemaž 100 Šiaulių, Panevėžio, Akmenės, Kelmės, Pakruojo, Radviliškio, Raseinių, Joniškio miestuose ir rajonuose veikiančių valstybės ir savivaldybių įstaigų atstovų.

Ši konsultacija – vienas iš žingsnių ruošiantis naujojo Valstybės tarnybos įstatymo, kuris įsigalios 2019 m. sausio 1 d., įgyvendinimui. Konsultacijos dalyviai ne tik išklausė departamento specialistų Dariaus Bradūno ir Arvydo Kazlausko pranešimus, bet ir patys itin aktyviai domėjosi valstybės tarnybos reglamentavimo naujovėmis. Sulaukta daug klausimų apie naująją darbo užmokesčio sistemą, apie naująją pareigybių sistemą, naujos pareigybių aprašymo metodikos taikymą, tarnautojų stažo skaičiavimą, tarnybinį kaitumą, atostogų suteikimą, nuotolinio darbo galimybes, įforminimą ir apskaitą, centralizuotą valstybės tarnautojų atranką.

Šiuo metu nemažai įstaigų optimizuoja savo struktūras, mažina dirbančiųjų skaičių, todėl konsultacijos metu tartasi dėl struktūrinių pertvarkymų metu kylančių klausimų, valstybės tarnautojų perkėlimo į kitas tarnautojų ar darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį, pareigas, atleidimo. Beje, Valstybės tarnybos departamentas yra parengęs Rekomendacijas dėl įstaigos struktūrinių pertvarkymų/reorganizacijos žingsnių.

Daugiau apie valstybės tarnybos reformą ir laukiančius pokyčius galite rasti čia.

Valstybės tarnybos departamento specialistai nuolat teikia konsultacijas įvairiomis valstybės tarnybos temomis: tarnautojų atrankos, karjeros, vertinimo, socialinių garantijų ir kt. Konsultacijos teikiamos tel. +370 5 205 48 80, el. p. info@vtd.lt. Taip pat nuolat organizuojamos grupinės konsultacijos tiek pačiame departamente, tiek išvažiuojamosios įstaigose.