Paslaugos
Skelbimo nr.: | 85441 |
---|---|
Skelbimo data: | 2023-01-17 |
Skelbimas galioja iki: | 2023-01-31 |
Konkursą inicijuojanti įstaiga: | Veisiejų socialinės globos namai |
Konkursą organizuojanti įstaiga: | |
Pareigos: | Maisto ruošimo padalinio Maisto ruošimo padalinio vadovas |
Pareiginės algos koeficientas: | 0.00 |
Pareiginė alga (neatskaičius mokesčių) nuo: | 0.00 |
Darbo vieta (miestas): | Lazdijai |
Informacija apie įstaigą: | BĮ Veisiejų socialinės globos namai Ryto g. 15, kailinių k., Lazdijų r. Pareiginės algos koeficientas 8,28-9,00 (priklausomai nuo turimo profesinio ir vadovaujamo darbo stažo) Darbo sutartis - neterminuota Darbo laiko norma - 40 val. per savaitę Kontaktinis asmuo - direktorius Zigmas Kukučionis, tel. Nr. 8318 56 282, el.p. zigmas.kukucionis@veisiejusgn.lt |
Pareigybės aprašymas: | |
PATVIRTINTA Veisiejų socialinės globos namų direktoriaus 2022 m. gruodžio 30 d. įsakymu Nr. V- 90 MAISTO RUOŠIMO PADALINYS MAISTO RUOŠIMO PADALINIO VADOVAS 2022–12–30 Kailinių k. PAREIGYBĖS APRAŠYMAS I. SKYRIUS PAREIGYBĖ
II. SKYRIUS SPECIALŪS REIKALAVIMAI ŠIAS PAREIGAS EINANČIAM DARBUOTOJUI
8.1. turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį arba aukštąjį koleginį technologijų mokslų studijų krypties grupės, maisto technologijos arba viešojo maitinimo studijų krypties išsilavinimą; 8.2. žinoti medicinos ir mitybos teorijos, sveikos gyvensenos pagrindus. 8.3. turėti ne mažesnę kaip 2 vadovaujančio darbo patirtį ir ne mažesnę kaip 2 metų darbo patirtį maitinimo organizavimo srityje; 8.4. mokėti savarankiškai planuoti ir organizuoti savo ir jam priskirto padalinio darbuotojų darbą, dirbti komandoje; 8.5. mokėti rengti kasdienius, planinius, individualius valgiaraščius, skaičiuoti davinio maistinę ir energetinę vertę; 8.6. išmanyti socialinės globos namų veiklos specifiką, maisto produktų bei jų žaliavos kokybės standartus, žinoti bei taikyti savo kasdieniame darbe naujausius maisto, jo tvarkymo, mitybos bei dietinio maitinimo reikalavimus, sveikos mitybos ypatumus bei rekomendacijas, ekologinius reikalavimus; 8.7. mokėti vertinti padalinio darbuotojų veiklos efektyvumą; 8.8. būti susipažinusiam su Lietuvos Respublikos Konstitucija, Darbo kodeksu, išmanyti ir mokėti savo darbe taikyti Lietuvos Respublikos socialinių paslaugų ir kitus įstatymus, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimus, Lietuvos Respublikoje galiojančias higienos normas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos reikalavimus bei kitus teisės aktus, reglamentuojančius maitinimo organizavimą globos įstaigose; 8.9. žinoti saugos ir sveikatos darbe, higienos, aplinkos apsaugos ir priešgaisrinės saugos reikalavimus; 8.10. būti darbščiam, sąžiningam, tvarkingam, draugiškam, žinoti ir naudoti pagrindinius bendravimo su globos namų gyventojais principus; 8.11. gebėti sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, išmanyti dokumentų rengimo taisykles, mokėti rengti įsakymų projektus bei kitus tvarkomuosius dokumentus, susijusius su padalinio veikla, mokėti dirbti kompiuteriu; 8.12. mokėti kaupti, valdyti, sisteminti, apibendrinti informaciją. ŠIAS PAREIGAS EINANČIO DARBUOTOJO FUNKCIJOS
9.1. OrganizuojaGerosios higienos praktikos taisyklių reikalavimus maisto ruošimo padalinyje ; 9.2. organizuoja globos namų gyventojų maitinimą, vadovaudamasis Suaugusiųjų asmenų maitinimo organizavimo socialinės globos įstaigose tvarkos aprašu, kontroliuoja maisto ruošimo procesus, maisto produktų bei patiekalų kokybę, realizacijos terminus; 9.3. organizuoja ir kontroliuoja sanitarinių-higieninių reikalavimų laikymąsi padalinyje (virtuvės su jos pagalbinėmis patalpomis, indų plovyklos, valgyklos, maisto sandėlių ir kt); 9.4. sudaro kasdienius, individualius ir planinius valgiaraščius, atsižvelgiant į gydytojo paskirtą dietą, atsižvelgia į individualius asmenų pageidavimus, skaičiuoja davinio maistinę ir energetinę vertę; 9.5. kiekvieną rytą pateikia kasdienius valgiaraščius patvirtinti įstaigos direktoriui; 9.6. visiems gaminamiems patiekalams ruošia technologines maisto gamybos korteles ir kontroliuoja, kad jomis būtų vadovaujamasi; 9.7. pagal sudarytus valgiaraščius supažindina virėjus su naujų patiekalų ruošimo technologija, tikrina patiekalų ruošimą; 9.8. kontroliuoja saugos ir sveikatos darbe, priešgaisrinės apsaugos ir kitų normatyvų laikymąsi padalinyje; 9.9. kontroliuoja pateikiamo valgyti maisto kokybę, skonį, svorį, estetinį vaizdą; 9.10. užtikrina, kad padalinio darbuotojai laiku pasitikrintų sveikatą, išklausytų higienos įgūdžių ir pirmosios medicininės pagalbos kursus, turėtų darbo veiklai reikalingus pažymėjimus, užtikrina pavaldžių darbuotojų darbo drausmę; 9.11. kontroliuoja teisingą įrengimų eksploatavimą, materialinių vertybių ir maisto produktų apsaugą ir laikymą, maisto ruošimo kokybę; 9.12. kasmet rengia padalinio darbo planą, organizuoja jo įgyvendinimą bei koregavimą, įvertina darbų efektyvumą, rengia ataskaitas; 9.13. tiria globos namų gyventojų, darbuotojų nuomonę dėl maitinimo organizavimo gerinimo, teikia išvadas bei pasiūlymus; 9.14. kontroliuoja naudojamų maisto produktų atitikimą sveikos mitybos rekomendacijoms, teikia pasiūlymus ir patarimus; 9.15. renka ir analizuoja informaciją apie gyventojams teikiamų mitybos paslaugų poreikius, nustato šių paslaugų plėtojimo strategiją, vykdo sveikos mitybos edukaciją, siūlo ir organizuoja sveikatinimo priemones, susijusias su gyventojų mityba; 9.16. inicijuoja ir teikia pasiūlymus dėl virtuvės įrangos, priemonių, reikalingų maitinimo organizavimo procesui, gerinimo, tobulinimo, įsigijimo; 9.17. atlieka sutarčių, susijusių su padalinio veikla, kontrolę, vykdo teisingą mitybai skirtų lėšų panaudojimą ir atsiskaito buhalterijoje; 9.18. žino ir taiko savo kasdieniame darbe maisto produktų bei jų žaliavos kokybės standartus, naujausius maisto, jo tvarkymo, mitybos bei dietinio maitinimo reikalavimus, sveikos mitybos ypatumus bei rekomendacijas, ekologinius reikalavimus, atsižvelgdamas į socialinės globos namų veiklos specifiką; 9.19. savo darbe vadovaujasi ir užtikrina, kad padalinyje būtų laikomasi Lietuvos Respublikos Konstitucijos, Darbo kodekso, Lietuvos Respublikos socialinių paslaugų ir kitų įstatymų, Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimų, Lietuvos Respublikoje galiojančių higienos normų, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos reikalavimų bei kitų teisės aktų, reglamentuojančių maitinimo organizavimą globos įstaigose, globos namų vidaus darbo tvarkos taisyklių, padalinio nuostatų, globos namų direktoriaus įsakymų ir kt.; 9.20. išklauso, vykdo ir supažindina padalinio darbuotojus su darbuotojų saugos ir sveikatos darbe instrukcijomis, priešgaisrinės apsaugos instrukcijomis bei kitais vidaus teisės aktais; 9.21. rengia metinį maisto produktų pirkimų planą, metinį maisto produktų asortimentą, svarsto naujų produktų įsigijimo galimybes, inicijuoja maisto produktų, darbų ir paslaugų, susijusių su padalinio veikla, pirkimus, rengia šių pirkimų technines specifikacijas; 9.22. vykdo padalinio matavimo prietaisų metrologinę patikrą; 9.23. kartą per metus organizuoja ir vykdo maitinimo padalinio vidinį auditą; 9.24. vykdo jam pavestų virtuvės materialinių vertybių apsaugą, apskaitą, išdavimą; 9.25. dalyvauja globos namų direktoriaus įsakymais sudarytų komisijų veikloje; 9.26. dalyvauja inventorizacijose, patikrinimuose; 9.27. kasmet kelia savo profesinę kvalifikaciją ir kontroliuoja, kad padalinio darbuotojai kasmet keltų savo profesinę kvalifikaciją, pritaiko naują patirtį tobulinant padalinio veiklą; 9.28. padeda spręsti konfliktines situacijas; 9.29. gina ir gerbia globos namų gyventojų interesus; 9.30. vykdo kitus globos namų direktoriaus nurodymus ir pavedimus, susijusius su pareigomis, vykdo kitas įstatymų ir kitų teisės aktų nustatytas funkcijas, nenuolatinio pobūdžio direktoriaus pavedimus savo kompetencijos klausimais, neprieštaraujančius Lietuvos Respublikos įstatymams ir kitiems teisės aktams; ___________ Susipažinau ___________________________ (Parašas) ___________________________ (Vardas ir pavardė) ___________________________ (Data) |
|
Dokumentų pateikimo būdas: | el. būdu (per VATIS Prašymų teikimo modulį) |
Pareigos: | |
---|---|
Vardas, Pavardė: | |
Telefonas: | - |
El. paštas: | |
Adresas: | Lazdijų r. sav. Kailinių k. Ryto g. 15 |
Nėra diskusijų