Paslaugos

 

Naujose „Valstybės tarnybos aktualijose“ – pasaulinės žmogiškųjų išteklių valdymo tendencijos ir Lietuvos įstaigų patirtis

2015-12-30

Naujame „Valstybės tarnybos aktualijų“ numeryje skaitykite vieno didžiausių pasaulio žmogiškųjų išteklių valdymo renginių – Pasaulinės žmogiškųjų išteklių valdymo ir technologijų konferencijos – įdomiausių pranešimų apžvalgą. Iškiliausi žmogiškųjų išteklių valdymo specialistai nerimauja, kad nepaisant milžiniškos informacinių technologijų pažangos ir toliau mažėja organizacijų produktyvumas. O dėl to kaltos pernelyg sudėtingos organizacijų struktūros, procesai ir sistemos. Personalo ekspertai pataria, kaip efektyviau ir su mažesniais kaštais valdyti organizacijas. Taip pat sužinokite, kaip keičiasi grįžtamojo ryšio teikimo tendencijos ir kas naujo talentų valdymo srityje.

Tipinis pretendentas į Europos Sąjungos institucijas – 25–30 metų vyras, turintis magistro laipsnį ir mokantis net 4 kalbas. Apie tai, kas ir kodėl renkasi darbą ES institucijoje ir kokios pastaruoju metu įdiegtos šių darbuotojų atrankos naujovės – reportaže iš Europos personalo atrankos tarnybos (EPSO) ekspertų tinklo susitikimo.

Šiame numeryje savo žmogiškųjų išteklių valdymo patirtimi dalijasi Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA). Savivaldybės administracijos atstovė pasakoja apie vidinius mokymus, o NMA – apie grįžtamojo ryšio tyrimus, naujokų adaptaciją, darbuotojų motyvaciją ir kitas priemones, kurios galėtų būti naudingos bet kurioje įstaigoje.

Žurnale pristatome naujojoje Valstybės tarnybos įstatymo redakcijoje siūlomus tarnautojų mokymo sistemos pakeitimus, diskutuojame apie juos su mokymų centrų vadovais ir mokymus organizuojančiais institucijų atstovais.

Apie visa tai ir dar daugiau skaitykite „Valstybės tarnybos aktualijose“!