Paslaugos

 

2015 m. spalio 14 d. Vyriausybės posėdyje buvo priimti Konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo ir Atrankos į pakaitinio valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo pakeitimų projektai

2015-10-15

2015 m. spalio 14 d. Vyriausybės posėdyje buvo nutarta priimti Konkursų į valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo ir Atrankos į pakaitinio valstybės tarnautojo pareigas organizavimo tvarkos aprašo pakeitimų projektus, kurių tikslas – didinti atrankos į valstybės tarnautojo pareigas skaidrumą ir mažinti korupcijos pasireiškimo tikimybę.

Siekiant optimizuoti konkurso ir atrankos procedūras, buvo nutarta, kad bendrieji gebėjimai būtų tikrinami nesiejant šio tikrinimo su konkrečiu konkursu, pakeisti dokumentų ir informacijos pateikimo terminus (dokumentai konkursui bus teikiami ne 9 kalendorines dienas, o per 14 darbo dienų). Pakeitimais nustatyta, kad konkurse stebėtojo teisėmis dalyvaujantis Valstybės tarnybos departamento atstovas konkursą galėtų stebėti nebūtinai tiesiogiai dalyvaudamas, bet ir naudodamas telekomunikacijų galinius įrenginius (naudojantis nemokamomis programomis, pvz. Skype). Pakeitimuose numatyta, kad organizuojant konkursą į įstaigos prie ministerijos vadovo, ministerijos kanclerio pareigas komisija būtų sudaryta tarpžinybiniu principu, į komisijos sudėtį įtraukiant Ministro Pirmininko įgaliotą atstovą, Valstybės tarnybos departamento atstovą ir konkursą organizuojančios įstaigos atstovus, taip pat numatyta galimybė į komisiją įtraukti nevyriausybinių organizacijų atstovus. Aktuali pakeitimuose nustatyta naujovė – konkursai į įstaigos prie ministerijos vadovo, ministerijos kanclerio pareigas vyks Valstybės tarnybos departamente, darant garso ir vaizdo įrašą.

Taip pat numatyta konkurso skelbimo iš naujo galimybė, jei konkursui į įstaigos vadovo, jo pavaduotojo, ministerijos, teismo ar prokuratūros kanclerio, administracijos ar sekretoriato vadovo ar jo pavaduotojo, įstaigos administracijos padalinio vadovo, jo pavaduotojo ar valstybės tarnautojo, turinčio pavaldžių asmenų pareigas dokumentus pateikia vienas pretendentas.

Detaliau apie priimtus pakeitimus galite rasti čia: Nr.966, Nr.1344.