Paslaugos

 

Atranka į valstybės tarnybą: kaip vertina pretendentai?

2016-09-05

Nuo 2013 m. birželio pirmosios įsigaliojus iš dalies centralizuotai valstybės tarnautojų atrankos sistemai bendruosius gebėjimus Valstybės tarnybos departamente pasitikrino daugiau nei 20 tūkst. asmenų, o bendrųjų gebėjimų testą išlaikė ir įgijo teisę pretenduoti į valstybės tarnybą daugiau nei 16 tūkst. žmonių. Vadovavimo gebėjimus pasitikrino 1823 pretendentai į vadovus, teigiamai buvo įvertinti 1226.

Šių metų pirmąjį pusmetį atlikus anoniminę testuotų asmenų apklausą paaiškėjo, kad dabartine atrankos sistema patenkinti 55 proc. respondentų. Tai šiek tiek mažiau nei praėjusiais laikotarpiais. Beje, pastaruoju metu sumažėjo testo išlaikomumas bei padaugėjo jį vertinančių kaip sudėtingą. Taip mano daugiau negu pusė laikiusiųjų testą.

Vadovavimo gebėjimų patikrinimu yra pastarąjį pusmetį buvo patenkinti 78 proc. respondentų. Daugiau nei pusė respondentų (51 proc.) vadovavimo gebėjimų tikrinimo užduotis vertina kaip vidutiniškai sudėtingas. Ši tendencija nesikeičia nuo vadovavimo gebėjimų tikrinimo pradžios.

Valstybės tarnybos departamente galima nemokamai pasitikrinti anglų, vokiečių ir prancūzų kalbų mokėjimą, jei to reikia pareigybei, į kurią pretenduojama. 64 proc. asmenų, per pirmąjį šių metų pusmetį pasinaudoję Valstybės tarnybos departamento teikiamomis užsienio kalbų tikrinimo raštu paslaugomis, buvo jomis patenkinti.

Daugiau apie pasitenkinimą valstybės tarnautojų atrankos sistema skaitykite čia.