Paslaugos

 

Atsirado nauja el. paslauga valstybės tarnautojams ir darbuotojams

2017-03-08

Valstybės tarnybos departamentas sukūrė naują el. paslaugą valstybės tarnautojams ir darbuotojams, dirbantiems valstybės ir savivaldybių įstaigose pagal darbo sutartis. Nuo šiol jie savarankiškai gali išsitraukti informaciją apie savo darbo stažą įstaigose, eitas pareigas, lankytus mokymus ir kitą Valstybės tarnautojų registre ir Valstybės tarnybos valdymo informacinėje sistemoje (VATIS) saugomą informaciją. Paslauga yra nemokama.

Anksčiau darbinantis naujame darbe, Europos Sąjungos finansuojamuose projektuose ar kt. šią informaciją patvirtinančius dokumentus reikėdavo susirinkti iš esamų ar buvusių darboviečių ar gauti pažymą iš Valstybės tarnybos departamento. Dabar pažymą, įtraukiant reikalingą informaciją, galima susiformuoti patiems. Paslauga prieinama per VATIS Savitarnos posistemę arba jungiantis per Elektroninės valdžios vartus (paieškos laukelyje suvesti „VATIS Savitarnos posistemė“).

Taip pat prisijungus prie savo VATIS paskyros galima teikti savo įstaigai prašymus dėl atostogų, komandiruočių, darbo laiko ir kt. Sistemoje yra suformuoti populiariausi dokumentų šablonai.

Įstaigos jau porą metų turi galimybę naudotis Valstybės tarnybos departamento sukurtu Elektroninės asmens bylos moduliu. Jis padeda išvengti pakartotinio tos pačios informacijos teikimo valstybės tarnautojui ar darbuotojui pradedant eiti pareigas kitoje įstaigoje – įstaiga gali naudoti jau sukauptą Elektroninės asmens bylos modulyje informaciją apie asmenį, mato tarnautojų ir darbuotojų dokumentų elektronines kopijas. Taip pat personalo specialistai gali rengti personalo tvarkymo dokumentus naudodami modulyje esančius daugiau kaip 70 dokumentų šablonų, į kuriuos automatiškai įkeliama tarnautojo ar darbuotojo informacija, esanti Valstybės tarnautojų registre ir VATIS. Šio modulio tikslas – sumažinti įstaigose popierinių dokumentų apimtis, taip pat taupyti personalo specialistų, valstybės tarnautojų bei darbuotojų laiką.

Daugiau apie Elektroninės asmens bylos modulį skaitykite čia.