Paslaugos

 

COVID-19 plitimo metu – galimybė konkursuose ir atrankose į valstybės tarnybą dalyvauti nuotoliniu būdu

2020-09-17

Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos primena, kad dėl svarbių priežasčių į konkursus ir atrankas negalintys atvykti pretendentai gali juose dalyvauti nuotoliniu būdu. Tarp tokių priežasčių – ir su COVID-19 pandemija susijusios aplinkybės.

Šiuo metu konkursai į valstybės tarnybą ir pakaitinių atrankos vyksta tiek gyvai Valstybės tarnybos departamente ar tarnautojo ieškančioje įstaigoje, tiek nuotoliniu būdu. Šios vasaros pradžioje buvo įtvirtintas ir dar vienas atrankos būdas – mišrus. Tai reiškia, kad konkurso ar atrankos vertinimo komisija bei pretendentai susitinka gyvai, o dėl svarbių priežasčių negalintys atvykti pretendentai, komisijos pirmininkui leidus, gali dalyvauti nuotoliniu būdu. Aplinkybės, kai galima pasinaudoti šia išimtimi – pretendento nedarbingumas, komandiruotė, darbas ar studijos užsienyje. Taip pat su COVID-19 susijusios aplinkybės: nustatytas koronovirusas, saviizoliacija ir kt.

Vienas pretendentas jau pasinaudojo šia teise. Praeitą savaitę Valstybės tarnybos departamente vyko vienos iš Kėdainių rajono savivaldybės seniūnijų seniūno konkursas. 7 pretendentai atvyko į vertinimą komisijoje, o vienam buvo leista dalyvauti nuotoliniu būdu, nes tą dieną buvo užsiregistravęs į raudonąją liniją pasitikrinti dėl COVID-19.

Norintys šia teise pasinaudoti pretendentai turi per Valstybės valdymo informacinės sistemos savitarną likus ne mažiau kaip 3 darbo dienoms iki vertinimo komisijoje pateikti prašymą dalyvauti vertinime nuotoliniu būdu bei negalėjimo dalyvauti aplinkybes įrodantį dokumentą.