Paslaugos

 

Gruzija diegiasi tarnautojų atrankos sistemą, panašią į Lietuvos

2017-03-01

Valstybės tarnybos departamentas jau keletą metų konsultuoja Gruziją, modernizuojančią savo valstybės tarnybą. Vasarą Gruzijoje startuoja tarnautojų atrankos sistema, kuri buvo kurta tariantis su Lietuvos specialistais.

Valstybės tarnybos departamento Atrankų skyriaus patarėjas Arvydas Kazlauskas dalyvavo Gruzijos valstybės tarnybos biuro surengtame seminare, kuriame Gruzijos mokslininkams, žmogiškųjų išteklių valdymo ir darbuotojų atrankos specialistams pristatyta naujoji Gruzijos valstybės tarnautojų atrankos sistema, kuri įsigalios šių metų liepą.

Lietuvos atstovas seminaro dalyvius supažindino su Lietuvoje jau ketvirtus metus sėkmingai veikiančia iš dalies centralizuota atrankos sistema. Ji sudaryta iš Valstybės tarnybos departamento centralizuotai vykdomo pirmojo etapo, kurio metu patikrinami pretendentų bendrieji gebėjimai, vadovavimo gebėjimai, jei pretenduojama į vadovo poziciją, ir įvertinamas užsienio kalbų mokėjimo lygis, jei to reikia konkrečiai pareigybei.

Gruzija jau ne vienerius metus domisi Lietuvoje vykstančiomis valstybės tarnybos reformomis ir jos patirtį laiko geru pavyzdžiu siekiant skaidresnės ir efektyvesnės valstybės tarnybos.