Paslaugos

 

Kaip pateikti prašymą dalyvauti konkurse į darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartį, pareigybę?

2019-03-15

Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos konsultuoja, kaip per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą pateikti prašymus į darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, konkursus.

Teikti prašymus į konkursus per Valstybės tarnybos valdymo informacinės sistemos (VATIS) Prašymų teikimo modulį privalo ne tik pretendentai į valstybės tarnautojus, bet ir norintieji užimti kai kurias valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartį, pareigas (daugiau žr. ČIA).

Norint teikti prašymą dalyvauti konkurse į darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartį, pareigybę, prie VATIS prašymų teikimo modulio galima prisijungti dviem būdais:

  1. Valstybės tarnybos portale, skiltyje Karjera viešajame sektoriuje > Kiti darbo skelbimai prie reikiamo skelbimo spausti „Pateikti prašymą“;
  2. tiesiog surinkti adresą https://pm.vataras.lt.

Jungiantis bet kuriuo iš šių būdų, reikia pasirinkti paslaugą „Pretendavimas į darbuotojo pareigas“.

Jei prašymą teikiate pirmą kartą, prisijungę prie šios paslaugos, būtinai peržvelkite paslaugos naudotojo vadovą, kuriame detaliai aprašyta, kaip teikiamas prašymas dalyvauti konkurse.

Pristatome pagrindinius prašymo dalyvauti konkurse kūrimo etapus.

Pirmas (pasiruošimo) etapas (jis atliekamas tik vieną kartą) – įkelkite savo dokumentų kopijas į paskyros skiltį „Mano dokumentai“. Šis modulio funkcionalumas leis vieną kartą sudėtas į paskyrą dokumentų kopijas panaudoti ateityje teikiant prašymus į karjeros valstybės tarnautojo, pakaitinio valstybės tarnautojo ar darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartį, pareigas.

Antras etapas – modulio skiltyje „Darbo skelbimai“ susiraskite norimą darbo pasiūlymo skelbimą ir atsidarykite elektroninę prašymo dalyvauti konkurse į pasirinktą pareigybę formą.

Trečias etapas – prisekite jau anksčiau sukurtų dokumentų kopijas prie prašymo, užpildykite į prašymo formą integruotą pretendento anketą ir vieno mygtuko paspaudimu pateikite prašymą konkursą organizuojančiai įstaigai.

Jei teikiant prašymą sistema aptiks, kad kuris nors prašymo laukas nėra tinkamai užpildytas ar prie prašymo nėra prisegtas kuris nors būtinas pateikti dokumentas, ji Jus perspės, suformuodama informacinį pranešimą, kuriame matysite, ko dar trūksta Jūsų prašymui. Jei pagal šį informacinį pranešimą prašymą tinkamai papildysite ir paspausite „Pateikti prašymą“, sistema Jus informuos, kad prašymas sėkmingai pateiktas. Sėkmingai pateikus prašymą, laukite el. laiško apie konkursą organizuojančios įstaigos personalo tarnybos sprendimą, kad atitinkate ar neatitinkate reikalavimų arba apie grąžintą Jūsų prašymą patikslinimui.

VATIS Prašymų teikimo modulis veikia nuo 2017 m. liepos 1 dienos. Šiuo metu modulyje savo paskyras yra įsiregistravę daugiau nei 13380 asmenų. Dalyvauti konkurse į darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartį, pareigas jau yra sėkmingai pateikta daugiau nei 10230 prašymų.