Paslaugos

 

Karantino metu Valstybės tarnybos departamentas priima įstaigų prašymus dėl konkursų į valstybės tarnybą, juos skelbia, konsultuoja valstybės tarnautojus

2020-03-24

Praėjusią savaitę Valstybės tarnybos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos svetainėje buvo paskelbti 106 nauji konkursai ir atrankos į valstybės tarnautojų pareigas. Pretendentai į valstybės tarnautojų pareigas prašymus teikė ir teikia nustatyta tvarka, kuriuos Valstybės tarnybos departamento specialistai tikrina nuotoliniu būdu. Taip pat Valstybės tarnybos departamento specialistai nagrinėja skundus, paklausimus, atsakinėja į e-paklausimus ir skambučius. Telefonu skambinantys valstybės tarnautojai daugiausiai domisi dėl struktūros pakeitimų, nušalinimo, tarnybinės atsakomybės, atleidimo, priemokų, skatinimo, be to, prastovų skelbimų. Jie daugiausiai klausia: ar vyks konkursai, ar galima skelbti konkursus, ar galima teikti dokumentus konkursui, domisi dėl užsienio kalbos tikrinimo akredituotuose centruose, dėl darbo patirtį patvirtinančių dokumentų pateikimo.

Remiantis Valstybės tarnybos departamento direktoriaus 2020 m. kovo 16 d. įsakymu Nr. 27V-19 „Dėl koronaviruso (COVID-19) prevencijai veiksmų“ Valstybės tarnybos departamente sudaryta darbo grupė, kuri analizuoja ir teikia pasiūlymus dėl prevencinių priemonių taikymo Valstybės tarnybos departamente, siekiant užtikrinti būtinųjų neatidėliotinų funkcijų atlikimą valstybės ir savivaldybių institucijose ir įstaigose – rengiami teisės aktų pakeitimai dėl galimybės vykdyti konkursus ir atrankas į valstybės tarnautojų pareigas nuotoliniu būdu.

Primename, jog su Valstybės tarnautojų registru ir Valstybės tarnybos valdymo informacine sistema susijusias problemas prašome registruoti Informatikos ir ryšių departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos ITT paslaugų tarnyboje: el. paštu ittpagalba@vrm.lt, tel. (8 5) 271 7777.