Paslaugos

 

Lietuvos ir Azerbaidžano partnerystę sustiprino sėkmingai įgyvendintas ES Dvynių projektas

2019-01-29

Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija kartu su partneriais Europos socialinio fondo agentūra ir Valstybės tarnybos departamentu prie Vidaus reikalų ministerijos baigė įgyvendinti daugiau kaip dvejų metų trukmės ir 1,2 mln. eurų vertės Europos Sąjungos Dvynių projektą, skirtą Azerbaidžano Respublikos valstybės tarnybos reformos plėtrai.

Europos Sąjungos ambasadorius Azerbaidžane ir Europos Sąjungos delegacijos vadovas Kęstutis Jankauskas palinkėjo, kad investicijos lemtų matomus ir Azerbaidžano gyventojams reikšmingus pokyčius, ir akcentavo, jog ES delegacija ir toliau rems šalies viešojo administravimo sistemos reformą.

Apžvelgdama projekto reikšmę, 2019 m. sausio 25 d. Baku vykusiame projekto baigiamajame renginyje Azerbaidžano Respublikos valstybės tarnybos atrankos centro vadovė Maleyka Abbaszadeh akcentavo, kad bendromis pastangomis pasiekti rezultatai yra itin svarbūs šiuo metu vykstančiai valstybės tarnybos reformai, o kartu jie bus ir stiprus pagrindas įgyvendinant kitus projektus.

Renginyje susirinkusius Azerbaidžano valstybės institucijų atstovus taip pat sveikino Lietuvos Respublikos ambasadorius Azerbaidžano Respublikoje Valdas Lastauskas bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės vicekancleris ir projekto vadovas Alminas Mačiulis. Lietuvos komandai vadovavęs Alminas Mačiulis didžiavosi sustiprinta dviejų šalių partneryste, dėkojo už galimybę dirbti su tokia stipria Lietuvos ir Azerbaidžano ekspertų komanda ir džiaugėsi pasiekimais. „Lietuva visada bus Azerbaidžano draugė ir patikima partnerė“, – pabrėžė projekto lyderis.

Ilgiau kaip dvejus metus Azerbaidžane dirbęs nuolatinis Dvynių patarėjas Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriaus pavaduotojas Edvardas Žukauskas pristatė projekto rezultatus, iš kurių kaip vieną svarbiausių būtų galima paminėti Azerbaidžano valstybės tarnybos 2019–2025 plėtros strategijos priėmimą. Ši strategija apima daugelį projekto metu pateiktų rekomendacijų Azerbaidžano valstybės tarnybos plėtrai: valstybės tarnybos valdymo institucinės sandaros stiprinimą, personalo valdymo remiantis turimomis kompetencijomis diegimą, žmogiškųjų išteklių valdymo stiprinimą įstaigose, informacinių technologijų plėtrą valdant valstybės tarnybą ir kt. Kaip svarbus Dvynių projekto pasiekimas įvardijamas parengtas Valstybės tarnautojų darbo užmokesčio įstatymo projektas, kuriame siūloma nustatyti darbo užmokestį, atsižvelgiant į veiklos rezultatus. Edvardas Žukauskas taip pat pabrėžė šio projektu metu vykusį apsikeitimą informacija ir bendradarbiavimą, pasiektą per daugybę susitikimų, diskusijų, seminarų ir vizitų, nes būtent tai leido plačiai paskleisti Europos Sąjungos šalių gerąją žmogiškųjų išteklių valdymo praktiką Azerbaidžano valstybės tarnyboje.

Europos socialinio fondo agentūros informacija