Paslaugos

 

Lietuvos valstybės tarnybą įvertino Azerbaidžanas

2016-03-17

Valstybės tarnybos departamentas kartu su Vyriausybės kanceliarija, Europos socialinio fondo agentūra ir Finansų ministerijos mokymo centru laimėjo konkursą dalyvauti Dvynių projekte, kurio metu padės Azerbaidžanui reformuoti savo valstybės tarnybą siekiant tolesnės šalies europinės integracijos.

Šis laimėtas projektas – dar vienas puikus Lietuvos valstybės tarnybos sistemos įvertinimas, rodantis, kad esame pasiekę tokį lygį, kad galime savo patirtimi ir žiniomis būti naudingi kitoms šalims.

Lietuvos valstybės tarnybos ekspertai talkins gerinant Azerbaidžano Valstybės tarnybos komisijos administracinius gebėjimus, tobulinant žmogiškųjų išteklių valdymo įrankius, rengiant ir diegiant naują valstybės tarnautojų pareigybių klasifikacijos sistemą, susijusią su atranka, veiklos vertinimu bei darbo užmokesčiu.

Tai jau antrasis Lietuvos laimėtas Dvynių projektas be užsienio partnerių, kuriame dalyvauja ir Valstybės tarnybos departamentas. 2015-ųjų pavasarį Lietuva pradėjo įgyvendinti ES Dvynių projektą Moldovoje „Parama Moldovos Respublikos valstybės tarnybos modernizavimui pagal Europos Sąjungos gerąją praktiką“.

Daugiau apie Moldovos Dvynių projektą skaitykite „Valstybės tarnybos aktualijose“ (32 psl.).