Paslaugos

 

Mykolo Romerio universitetas kviečia į konferenciją „Administracinės teisės raida ir šių dienų tendencijos“

2021-03-01

Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos socialinis partneris Mykolo Romerio universitetas 2021 m. kovo 26 d. organizuoja mokslinę-praktinę konferenciją „Administracinės teisės raida ir šių dienų tendencijos“. Programą rasite ČIA.

Konferencijoje teisės mokslininkai, teisėjai, valstybės tarnautojai kalbės apie administracinės teisės istoriją, viešojo administravimo ir valstybės tarnybos aktualijas, išankstinio skundų nagrinėjimo institucijas, administracinių bylų teiseną.

Pasak Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos profesorės Ievos Deviatnikovaitės, administracinė teisė – viena iš fundamentaliausių ir sudėtingiausių teisės šakų. Jos sudėtingumą lemia tai, kad administracinė teisė, skirtingai nei civilinė ar baudžiamoji, nėra kodifikuota teisės šaka ir pasižymi didele gausa skirtingos teisinės galios ir kilmės teisės šaltinių, o fundamentalumą grindžia tai, kad ši teisės šaka atlieka asmens teisių ir teisėtų interesų apsaugos funkciją.

Renginio data: 2021 m. kovo 26 d.

Renginio vieta: Kilus dideliam susidomėjimui konferencija, nuspręsta ją perkelti iš Zoom platformos į Mykolo Romerio universiteto Youtube platformą.

Renginio organizatorius: Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos Viešosios teisės institutas.

Renginio partneriai: Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, Vilniaus apygardos administracinis teismas, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija, Lietuvos Respublikos teisingumo ministerija, Lietuvos administracinių ginčų komisija.

Kilus klausimams rašyti: ieva@mruni.eu