Paslaugos

 

Papildyta dažniausiai užduodamų klausimų skiltis apie naujuosius pareigybių aprašymus

2020-06-19

Nuo 2020 m. liepos 1 d. įsigalios nauja redakcija išdėstyta Valstybės tarnautojų pareigybių aprašymo ir vertinimo metodika. Iki birželio 30 d. įstaigose, vadovaujantis šia metodika, privalo būti pakeisti ir patvirtinti valstybės tarnautojų pareigybių aprašymai.

Svarbiausia metodikoje įteisinta naujovė – pareigybių aprašymų modernizavimas ir standartizavimas bei kompetencijų ir jų profilių nustatymas. Metodika siekiama sudaryti prielaidas kurti kompetencijomis grįstą valstybės tarnybos sistemą.

Padėdamas įstaigoms pasirengti šiam svarbiam pokyčiui, Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, idaus reikalų ministerija ir Informatikos ir ryšių departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos surengė 23 nuotolines konsultacijas, kuriose dalyvavo daugiau nei 450 valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų specialistų.

Taip pat sulaukiama daug įstaigų klausimų apie praktinį metodikos taikymą. Daugiausiai įstaigas dominantys klausimai: politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių aprašymų rengimas, pareigybių priskyrimas lygmenims, veiklos sričių bei specializacijų nustatymas konkrečiai pareigybei, patirties veiklos srityje nustatymas ir kt.

Atsižvelgdamas į šiuos ir kitus klausimus, Valstybės tarnybos departamentas nuolat papildo šiai temai skirtą dažniausiai užduodamų klausimų skiltį. Ją rasite ČIA. Kviečiame skaityti.