Paslaugos

 

Paskelbti pirmieji konkursai, vyksiantys pagal naująją centralizuotą tvarką

2019-02-13

Valstybės tarnybos portale paskelbti pirmieji 8 konkursai į valstybės tarnybą, kuriuos centralizuotai vykdys Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

Tarp paskelbtų konkursų yra du įstaigų vadovų, kurių kadencijos baigsis šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje, konkursai: direktorių ieškoma Nacionalinei teismų administracijai ir Asmens dokumentų išrašymo centrui prie Vidaus reikalų ministerijos.

Į kitas įstaigas – Valstybinės augalininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Šalčininkų bei Kybartų pasienio kontrolės punktų fitosanitarijos postus, Valstybinės augalininkystės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Utenos bei Panevėžio regioninius skyrius, Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Mažeikių skyrių bus atrenkami specialistai.

Dokumentų į šiuos konkursus laukiama iki vasario 26 d. Juos teikti reikia per Atrankos į valstybės tarnybą modulio savitarnos sistemą.

Primename, kad centralizuotai organizuojamiems konkursams į valstybės tarnybą nereikalingas bendrųjų ir vadovavimo gebėjimų patikrinimas. Reikia tik pasitikrinti užsienio kalbos mokėjimą, jei pareigybės aprašyme nustatytas reikalavimas mokėti kurią nors užsienio kalbą.

Įstaigų vadovų konkursai vyks dviem etapais. Prieš konkursą reikia atvykti į Valstybės tarnybos departamente atliekamą kompleksinį vertinimą, kurio metu bus vertinamos pretendentų bendrosios, vadybinės ir lyderystės kompetencijos. Kompleksinio vertinimo išvada konkurso komisijai ir į pareigas priimančiam asmeniui yra rekomendacinio pobūdžio. Ji galioja 3 metus.

Apie konkursų vietą ir laiką dokumentus pateikę ir reikalavimus atitinkantys pretendentai bus informuoti ne vėliau, kaip likus 5 darbo dienoms iki konkurso pradžios.

Specialistų konkursuose Valstybės tarnybos departamentas įstaigoms atrinks po vieną laimėtoją, o įstaigų vadovų bei padalinio vadovų – du daugiausiai, bet ne mažiau kaip 6 balus, surinkusius pretendentus. Iš jų laimėtoją pasirinks į pareigas priimantis asmuo.