Paslaugos

 

Šią savaitę departamente vieši Azerbaidžano delegacija

2018-12-04

Gruodžio 3–7 dienomis Valstybės tarnybos departamente (VTD) lankosi delegacija iš Azerbaidžano Valstybės tarnybos atrankos centro. Šis vizitas vyksta pagal Europos Sąjungos Dvynių projektą.

Svečius VTD atstovai Lina Daujotaitė-Prūsaitienė, Aistis Rusteika ir Irena Žukauskaitė supažindino su Lietuvos valstybės tarnybos sistema, valstybės tarnautojų atranka ir jos pokyčiais, naujais atrankos įrankiais, kompetencijų modelio taikymu atrankoje, kompiuterizuotu testavimu, Lietuvoje taikomu užsienio kalbų mokėjimo tikrinimo modeliu. Taip pat jiems bus pristatytos Lietuvos valstybės tarnybos personalo valdymui naudojamomis informacinės sistemos: Valstybės tarnybos valdymo informacinė sistema ir Valstybės tarnautojų registras.

Dvynių projektas Azerbaidžane pradėtas 2016 m. pabaigoje. Jo įgyvendinimui vadovauja Vyriausybės kanceliarija, o nuolatinį projekto patarėją į Azerbaidžaną deleguoja VTD. Trečiasis projekto partneris – Europos socialinio fondo agentūra. Dvejų metų trukmės Dvynių projekto tikslas – padėti Azerbaidžanui vykdyti tolesnę valstybės tarnybos reformą.

Dvynių projektai – viena iš ES priemonių, padedančių šalims kandidatėms ir naujoms šalims narėms integruotis į ES, taip pat Dvynių projektai yra vykdomi kaip kaimynystės ir partnerystės priemonė skatinant glaudesnį bendradarbiavimą ir nuoseklią ES ir šalių partnerių integraciją, taip pat partnerystės ir bendradarbiavimo bei kitų susitarimų įgyvendinimą. Pagal ją šalys partnerės taip pat skatinamos siekti gero valdymo, tolygios socialinės ir ekonominės plėtros. Tokių projektų metu šalys perima ir pritaiko ES senbuvių sukauptą patirtį.