Paslaugos

 

Šveicarijoje vyks Ženevos saugumo politikos centro organizuojami mokymai

2019-10-22

Valstybės tarnybos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos informuoja apie Ženevos saugumo politikos centro organizuojamus mokymus “Examining Global Security Challenges Relative to Europe“, skirtus diplomatams, krašto apsaugos pareigūnams ir kitiems valstybės tarnautojams, kurie dirba Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijoje, Lietuvos Respublikos finansų ministerijoje, Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijoje arba Lietuvos Respublikos Prezidento institucijoje.

Mokymai yra nemokami ir vyks 2020 metų vasario 3 – kovo 27 dienomis Ženevoje. Apgyvendinimo ir kelionės išlaidas apmoka įstaigos. Kandidatams keliami reikalavimai:

  1. Turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą arba tarnauti krašto apsaugoje;
  2. Turėti darbo arba akademinės patirties tarptautinio saugumo srityje;
  3. Puikiai mokėti anglų kalbą tiek raštu, tiek žodžiu.

Taip pat atsižvelgiant į lyčių lygybės principus bus atrinkti du kandidatai. Išsamiau su reikalavimais galima susipažinti čia. Prašymai į mokymus priimami iki šių metų lapkričio 11 dienos. Kandidatai, atitinkantys keliamus reikalavimus, Valstybės tarnybos departamentui prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą (toliau – VATIS) (https://pm.vataras.lt) turi pateikti šiuos dokumentus:

  1. VATIS sudarytos formos prašymą, kuriame išreiškia sutikimą, kad jo asmens duomenys (vardas, pavardė, pareigos, gyvenimo aprašymas, kita informacija, kurios reikalauja tarptautinė institucija) būtų pateikti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijai ir tarptautinei institucijai;
  2. VATIS nurodytos formos gyvenimo aprašymą anglų kalba;
  3. Valstybės tarnautoją į pareigas priimančio ar jo įgalioto asmens sutikimą, kad valstybės tarnautojas dalyvautų atrankoje ir laimėjęs ją būtų išsiųstas tobulinti kvalifikaciją į tarptautinę ar užsienio valstybės instituciją.

Atranka bus vykdoma, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2018 m. lapkričio 28 d. nutarimu Nr. 1176, patvirtintu Valstybės tarnautojų kvalifikacijos tobulinimo tvarkos aprašu.