Paslaugos

 

Valstybės tarnybos departamentas bendradarbiaus su Vytauto Didžiojo universitetu

2016-05-09

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) toliau stiprina ryšius su Lietuvos akademine bendruomene – gegužės 6 d. buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU). Ją pasirašė VTD direktorius Osvaldas Šarmavičius ir VDU studijų prorektorius doc. Kęstutis Šidlauskas. Jis pabrėžė, kad universitetas ruošia būsimus darbuotojus ne tik verslui, bet ir valstybės tarnybai, todėl labai svarbu žinoti įstaigų lūkesčius, kad jos kuo aktyviau prisidėtų prie būsimų tarnautojų rengimo, teiktų pasiūlymus dėl studijų programų, priimtų studentus atlikti praktiką. „Smagu, kad šia prasme viešasis sektorius žvelgia toliaregiškai ir gana aktyviai talkina universitetui“, – sakė VDU studijų prorektorius.

Susitikimo metu surengta vieša diskusija „XXI amžiaus valstybės tarnyba Lietuvoje: kokia ji yra ir kokia turėtų būti?“, kurioje dalyvavo departamento atstovai, universiteto dėstytojai, administracija ir studentai.

Diskusijos metu kalbėta, kad labai trūksta valstybės tarnybos tyrimų ir mokslinės jų duomenų analizės. „Iš tikrųjų mažai žinome, kaip jaučiasi mūsų valstybės tarnautojai, kas juos motyvuoja ateiti į valstybės tarnybą ir joje likti. Atsižvelgiant į dabartines darbo rinkos sąlygas, į vis aštrėjančią konkurenciją su verslu dėl geriausių darbuotojų, tai būtina žinoti ir ieškoti būdų, kaip valstybės tarnyboje išlaikyti jaunus, gabius, perspektyvius specialistus. Ir čia tikimės universitetų pagalbos“, – kabėjo O. Šarmavičius.

„Nors dažnai įsivaizduojama, kad valstybės tarnybą žmonės renkasi dėl saugios darbo vietos, socialinių garantijų, visgi reikia nepamiršti dar vieno svarbaus akcento, kad darbas valstybės tarnyboje – tai galimybė prisidėti prie savo šalies pokyčių, kurti jos gerovę. To neturime pamiršti kalbėdami su būsimais ir esamais tarnautojais“, – sakė diskusijoje dalyvavęs Socialinių mokslų fakulteto dekanas prof. Algis Krupavičius.