Paslaugos

 

Valstybės tarnybos departamentas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus universitetu

2020-10-22

Valstybės tarnybos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau - Valstybės tarnybos departamentas) ir Vilniaus universitetas (toliau - VU) bendradarbiaus ir rengiant bendrus renginius, organizuojant darbuotojų kvalifikacijos ir kompetencijų tobulinimą, keičiantis informacija ir vykdant kitas edukacines ir mokslinių tyrimų veiklas.

„Viešajame sektoriuje dirbantys specialistai, valstybės tarnautojai yra neatsiejama valstybės pažangos dalis. Tik aukštas kompetencijas, stiprų kritinį mąstymą turintys valstybės tarnautojai gali inicijuoti, kurti, įgyvendinti valstybei svarbius pokyčius, suvaldyti kylančias krizes. Pasirašydamas sutartį su Valstybės tarnybos departamentu ir įsipareigodamas dalytis sukauptomis žiniomis, skatindamas universiteto bendruomenės narius prisijungti prie Valstybės tarnybos departamento veiklos, Vilniaus universitetas prisidės prie valstybės elito formavimo“, – teigia VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas.

Valstybės tarnybos departamento direktorius Gediminas Miškinis įsitikinęs, kad bendradarbiavimo sutartis su VU leis kryptingiau dirbti su studentais, siekiant juos pritraukti ne tik atlikti praktiką valstybės ir savivaldybių institucijose, bet ir pradėti savo karjerą pabaigus studijas VU.

„Šiuo metu mes turime kelias tikslines grupes, į kurias orientuojamės labiausiai – patys valstybės tarnautojai, kurie migruoja iš vienos įstaigos į kitą, dalyvauja naujuose konkursuose, norintys keistis ir ateinantys dirbti į valstybės tarnybą iš verslo ir į valstybės tarnybą įsitraukti norintis jaunimas. Labai svarbi ir informacinė sklaida žiniasklaidoje ir visuomenėje“, – tvirtina G. Miškinis.

Pasirašant sutartį dalyvavo Valstybės tarnybos departamento direktorius G. Miškinis, VU rektorius prof. R. Petrauskas, partnerystės prorektorius dr. Artūras Vasiliauskas, Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto dekanė prof. Aida Mačerinskienė, Filologijos fakulteto dekanė prof. Inesa Šeškauskienė.