Paslaugos

 

Valstybės tarnybos departamente įvyko pirmasis kompleksinis vertinimas

2019-03-18

Šiandien, kovo 18 d., Valstybės tarnybos departamente įvyko pirmasis pretendentų į įstaigos vadovo pareigas kompleksinis vertinimas – pirmasis įstaigų vadovų atrankos etapas pagal centralizuotą valstybės tarnautojų atrankos sistemą. Jo tikslas – įvertinti pretendentų į įstaigos vadovo pareigas bendrąsias, vadybines ir lyderystės kompetencijas ir jų raišką, taikant skirtingus vertinimo metodus ir standartizuotas vertinimo procedūras. Daugiau apie kompleksinį vertinimą – Pretendentų į įstaigos vadovo, priimamo konkurso būdu, pareigas kompleksinio vertinimo organizavimo tvarkos apraše.

Valstybės tarnybos portale jau paskelbti 48 valstybės tarnautojų konkursai ir pakaitinių tarnautojų atrankos, kurie vyks pagal centralizuotą valstybės tarnautojų atrankos sistemą, įsigaliojusią šių metų sausio 1 d. Pirmieji pretendentų vertinimai atrankos komisijose įvyks balandžio viduryje.

Iki š. m. balandžio 1 d. bus užbaigti paskutiniai konkursai pagal senąją iš dalies centralizuotą valstybės tarnautojų atrankos sistemą. Tokių konkursų liko 3.

Daugiau apie centralizuotą valstybės tarnautojų atrankos sistemą rasite ČIA.