Paslaugos

 

Valstybės tarnybos statistiniai duomenys laisvai prieinami žiniasklaidai ir visuomenei

2015-10-27

Atsižvelgdamas į portale respublika.lt 2015 m. spalio 23 d. paskelbtą straipsnį „Valdininkų krizė neįveikia“, Valstybės tarnybos departamentas primena, kad statistiniai valstybės tarnybos duomenys yra laisvai prieinami visuomenei ir žiniasklaidai valstybės tarnybos atvirų duomenų portale statistika.vtd.lt. Nuoroda į portalą lengvai randama Valstybės tarnybos departamento interneto svetainės pagrindinio puslapio dešinėje.

Valstybės tarnybos departamento iniciatyva neseniai sukurtas Valstybės tarnybos statistikos portalas – vienas pirmųjų Lietuvoje atvirų duomenų portalų. Tai patogi, moderni priemonė, skirta visiems, kurie domisi valstybės tarnyba.

Portalas suteikia galimybę peržiūrėti valstybės tarnybos statistiką įvairiais pjūviais, informacija pateikiama paprastose, aiškiose diagramose bei interaktyviose ataskaitose. Skaičiai nuolat atnaujinami, taigi atspindi realią situaciją, yra patikimi. Patogu ir tai, jog portale esančia informacija galima pasinaudoti kelis kartus – duomenis galima perkelti į „Excel“ ir kitokio formato dokumentus.

Portale pateikiami duomenys nuo 2010 m.

Maloniai kviečiame naudotis Valstybės tarnybos statistikos portalu!