Paslaugos

 

VTD tikrins pakaitinių diplomatų užsienio kalbų mokėjimą

2016-03-08

Nuo šių metų kovo 7 d. Valstybės tarnybos departamentas (VTD) tikrina ne tik būsimų valstybės tarnautojų, bet ir dalies pretendentų į pakaitinius diplomatus anglų, vokiečių ir prancūzų kalbų mokėjimą.

Diplomatui negalint laikinai eiti pareigų ir neradus tinkamo pakaitinio diplomato diplomatinės tarnybos rezerve, yra skelbiama vieša atranka iš kitų asmenų. Jeigu pareigybės, į kurią pretenduojama, aprašyme nustatytas reikalavimas mokėti anglų, prancūzų ar vokiečių kalbą, viešojoje atrankoje dalyvaujantys pretendentai nuo šiol turi būti pasitikrinę šių kalbų mokėjimą akredituotuose kalbų centruose arba VTD. VTD kalbų mokėjimo patikrinimas atliekamas nemokamai.

Pretendentai į valstybės tarnautojus anglų, prancūzų ar vokiečių kalbų mokėjimą (jei to reikalaujama pareigybės aprašyme) akredituotuose kalbų centruose arba VTD tikrinasi jau dvejus metus. Anksčiau pretendentų užsienio kalbos žinias vertindavo pačios tarnautojų ieškančios įstaigos, tačiau daugelis jų neturėjo galimybių to padaryt pakankamai profesionaliai.